U fokusu

Poziv ženskim kolektivima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Konkurs Snažnije zajedno otvoren do 15. decembra!

Konkurs Snažnije zajedno otvoren do 15. decembra!

www.tragfondacija.org

Trag fondacija, u partnerstvu sa Oak fondacijom, skoro četiri godine podržava ženske organizacije i ženski pokret u regionu zapadnog Balkana, u borbi protiv nasilja prema ženama. Kako smo uvereni da su aktivistkinje koje se bore za ženska prava širom regiona najveće ekspertkinje u ovoj oblasti, odlučili smo da raspišemo konkurs u kome bismo baš njima dali glas da odlučuju koje inicijative treba da budu podržane.

Ovim pozivom želimo da podržimo ženske kolektive u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, bilo da su neformalni ili udruženja, u ostvarivanju svojih ideja u oblastima borbe protiv porodičnog i partnerskog nasilja, trafikinga i eksploatacije, kao i izgradnje ženskog pokreta.

{slika}

Odlučivanje o dodeli donacija biće participativno, što podrazumeva međusobno ocenjivanje projektnih ideja od strane grupa i udruženja koja se prijave na konkurs. Vi ocenjujete projektne ideje i na osnovu vaših ocena će se doneti odluka koje inicijative će biti podržane.
Trag će podržati najmanje 10, a najviše 15 inicijativa, u maksimalnom pojedinačnom iznosu do 10.000 dolara.

Popunjene prijavne formulare možete slati najkasnije do 15. decembra na e-mail adresu prijave@tragfondacija.org, sa naznakom Za konkurs Snažnije zajedno. Vaša grupa/organizacija može podneti samo jednu prijavu na konkurs. Prijavni formular možete preuzeti OVDE

Proces selekcije biće završen najkasnije do 15. februara 2019. godine.

U toku konkursa, ukoliko vam je potrebna bilo kakva podrška ili želite konsultacije u vezi sa vašom idejom, možete zakazati vaš termin za konsultacije putem e-mail adrese milena@tragfondacija.org.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa i procesu odlučivanja možete preuzeti na sledećem LINKU.