U fokusu

Donirajte za izbjeglice!

Lansirana kampanja za pomoć izbjeglicama

Lansirana kampanja za pomoć izbjeglicama

Are You Syrious?

Jučer je lansirana globalna crowdfunding kampanja udruge Zemljani – Are You Syrious? pod nazivom: From Europe with love: 10 tons for refugees in Greece, za pomoć izbjeglicama kojom se planiraju prikupiti sredstva za slanje 10 tona donacija u Grčku, gdje je gotovo 50.000 izbjeglica odsječeno od ostatka svijeta.

Izbjeglice su smještene u kampovima po cijeloj zemlji, a najveći broj ih se nalazi u Idomeniju na graničnom prijelazu s Makedonijom. U većini kampova uvjeti su iznimno loši i nedostaje osnovnih stvari za život.

Zemljani – Are you Syrious? nevladina je, nestranačka i neprofitna udruga izrasla iz građanske inicijative za pomoć izbjeglicama duž čitave balkanske izbjegličke rute. U dosadašnjem radu, zahvaljujući brojnim građanima i donatorima koji su prepoznali i poduprli rad inicijative te brojnim volonterima pružena je pomoć tisućama obitelji u tranzitu prema sjeveru Europe, ali i onima koji su pogođeni neimaštinom ostali u ratnoj Siriji.

U vrlo kratkom vremenu, građani i donatori iz zemlje i inozemstva prepoznali su udrugu kao pouzdanu organizaciju koja pomoć dostavlja izravno u ruke izbjeglica te kao nezaobilazan izvor informacija na izbjegličkoj ruti.

Sve informacije o kampanji možete pronaći OVDJE