U fokusu

glasuj protiv diskriminacije i mržnje

‘Ljubav za sve’

‘Ljubav za sve’

Kolektiv Le Zbor i Svi za ljubav predstavlja glazbeni broj Ljubav za sve te spot za istoimenu pjesmu.

“U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade In, Le Zbor i Studio udruge Vibra te veliki broj poznatih osoba iz javnog života, kako bi poslali poruku građanima i građankama Republike Hrvatske da na predstojećem referendumu o unošenju definicije braka u Ustav glasaju protiv mržnje i diskriminacije”, stoji na YouTube kanalu hrvatskog feminističkog i lezbijskog benda Le Zbora.

Pjesma Ljubav za sve nastala je 1993. godine na poznatu melodiju ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog i stihove Hrvoja Stupara te u izvedbi Sandija Cenova.

“Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: svi imamo pravo na ljubav. Želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki, u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva”, priopćile su popularne Lezboruše.

U snimanju spota u stilu nekad popularnih band aid glazbenih spotova sudjelovale su članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji i Alka Vuica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Danijela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz benda LET 3, Nataša Janjić Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vilim Matula i Žanamari Lalić.