U fokusu

od 23. rujna

Međunarodni dan mira: Počinju upisi u novu generaciju Mirovnih studija

Međunarodni dan mira: Počinju upisi u novu generaciju Mirovnih studija

Facebook/CMS

Već 19. godinu za redom neformalni obrazovni program Mirovni studiji otvara upise za sve nemirne građane koji žele doprinijeti izgradnji društva s više pravde, a manje društvenih i ekonomskih nejednakosti. Povodom Međunarodnog dana mira Centar za mirovne studije u suradnji s ustanovom MIRTA najavljuje prijave za ovogodišnju generaciju Mirovnih studija koje će biti otvorene od petka, 23. rujna do ponedjeljka, 10. listopada. 

Pored teorija, strategija i poznavanja javnih politika, na Mirovnim studijima se artikuliraju postojeće aktivističke prakse i potiču novi oblici rada na društvenoj promjeni. Voditeljice i gosti predavači su dobri poznavatelji pojedinih područja, teorija i politika, osobe s direktnim aktivističkim iskustvom te motivacijom za artikuliranje, organiziranje i sudjelovanje u promjenama. Moduli i kolegiji su Uvod u mirovne studije, Ljudska prava, Izgradnja mira, Suzbijanje rasizma i ksenofobije, Društvena solidarnost, a detalji o kolegijima, predavačicama i prijavama dostupni su ovdje.

Program traje od listopada do lipnja, predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima, a u radnoj godini 2016. – 2017. priprema se 250 sati radionica, predavanja, praktičnih radova i javnih dijaloga. Prijaviti se mogu svi zainteresirani popunjavanjem prijavnice, opisom motivacije za program Mirovnih studija te slanjem analize nekog društvenog problema oko kojeg bi se angažirali. Detalji o prijavi nalaze se ovdje. Participacija u troškovima programa iznosi 1.500 kuna (za zaposlene), 1.000 kuna (za studente/ice, umirovljenike/ice, nezaposlene). Pola navedenog iznosa može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Mirte, Centra za mirovne studije i drugih partnerskih organizacija.