U fokusu

Naomi Wolf s Vesnom Pusić, Sanjom Sarnavkom, Andreom Zlatar…

U subotu je u Močvari, u sklopu Zagrebi! festivala održan okrugli stol na temu “Održiva demokracija” na kojem su glavne gošće bile Naomi Wolf, Vesna Pusić, Sanja Sarnavka i Andrea Zlatar. Prvi je dio okruglog stola bio posvećen pitanjima žena u politici i kandidaturi Vesne Pusić i njenim mogućnostima da postane predsjednica RH.

Naomi Wolf s Vesnom Pusić, Sanjom Sarnavkom, Andreom Zlatar…

 U subotu je u Močvari, u sklopu Zagrebi! festivala održan okrugli stol na temu “Održiva demokracija” na kojem su glavne gošće bile Naomi Wolf, Vesna Pusić, Sanja Sarnavka i Andrea Zlatar. Prije samog početka, N. Wolf je snimila intervju s V. Pusić, kao kandidatkinjom na predsjedničkim izborima, tako da je i  prvi dio okruglog stola započeo u tom tonu te bio posvećen pitanjima žena u politici i  kandidaturi Vesne Pusić i njenim mogućnostima da postane predsjednica. Također su Sanja Sarnavka i Andrea Zlatar iznijele osvrte i svoja osobna iskustva o sudjelovanju u političkim aktivnostima i pokušajima da se nešto promijeni. Rasprava se proširila na položaj žena u hrvatskom društvu općenito i promjenama do kojih je došlo, barem po pitanju ženskih prava.

Kao svojevrsni nastavak na predavanje Naomi Wolf kojeg je održala dan ranije, razgovaralo se i o hrvatskom društvu kao totalitarnom, čemu je i publika doprinijela brojnim primjerima. U nastavku, N. Wolf je govorom o svojoj knjizi “Mit o ljepoti”  potakla na raspravu o poimanju ljepote te o preprekama i očekivanjima s kojima se žene susreću, kako privatno, tako i u poslovnom životu i  političkom djelovanju. Razgovaralo se i o problemu anoreksije, pri čemu je sama N.Wolf iznijela vlastito iskustvo s tom bolešću.