U fokusu

Britanski glumac razljutio LGBT zajednicu

“Nema ničeg goreg od gej roditelja”

“Nema ničeg goreg od gej roditelja”

Britanski glumac Rupert Everett koji je još prije 20 godina javno obznanio da je gej, našao se na meti žestokih kritika nakon što je u intervjuu za nedjeljni Times izjavio kako su “gej roditelji loši za djecu”.

“Majku sam upoznao sa svojim partnerom ali ona bi i dan-danas više voljela da se oženim i imam djecu. Smatra kako djeca trebaju i majku i oca, a ja se s time slažem. Za dijete uistinu nema ničeg goreg nego da ga odgajaju dvojica gej očeva”, uvjeren je Everett. “Ne govorim u ime gej zajednice jer se zapravo ne osjećam dijelom nikakve ‘zajednice’. Jedina kojoj pripadam jest čovječanstvo. Na planetu već imamo previše djece, pa nije ni dobro da ih bude više”, dodao je. Brojni gej aktivisti njegove su izjave dočekali na nož kazavši kako podsjećaju na stavove onih koji se protive gej brakovima. “Rupert bi trebao malo više izlaziti i upoznati se s činjenicama. Ne postoji ama baš nijedan dokaz da djeca gej roditelja pate zbog okruženja u kojemu rastu”, kazao je Ben Summerskill iz organizacije Stonewall.

Osim aktivista, glumac je uzrujao i brojne čitatelje koji ne štede oštre riječi u komentarima ispod gotovo svake vijesti o njegovu intervjuu. “Za ono što je rekao ne postoji nikakvo opravdanje, ali ne krivim ga jer mu mama čitav život govori kako želi da je heteroseksualan. To je prilično sjebano”, “Mislim da je u pitanju žešća autohomofobija”, “Roditelji su roditelji, bez obzira na spol”, “Umjesto o gej roditeljstvu Rupert bi trebao govoriti o posljedicama neuspješnih plastičnih operacija”, samo su neki od tisuća komentara koji su proteklog vikenda preplavili internet.

Everett je prije nekoliko godina kazao kako mu je autanje upropastilo karijeru te je drugim glumcima savjetovao da to ne čine jer će izgubiti posao.