U fokusu

poboljšanje kvalitete života građana/ki starije dobi

Počele prijave na radionice u sklopu projekta Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost

Počele prijave na radionice u sklopu projekta Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost

K-zona

Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ poziva osobe starije od 55 godina da se prijave na filmsku radionicu i radionicu pjevanja i glasa kroz koje će se tematizirati život na Trešnjevci. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” omogućuje poboljšanje kvalitete života građana/ki starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Radionica pjevanja i glasa počinje 12.11. i održavat će se ponedjeljkom i srijedom od 10:00, dok filmska radionica počinje 13.11. i održavat će se utorkom i četvrtkom od 10:00. Sve radionice održavaju se u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, 2. kat).

Filmska radionica uključuje vježbe pisanja, fotografije, snimanja i montaže. Polaznici će uz mentorsku podršku pripremiti scenarije te snimiti četiri kratka filma posvećena životu na Trešnjevci. Radionicu vode dramaturginja Jasna Jasna Žmak, fotografkinja i redateljica Ana Opalić te snimatelj i montažer Noah Pintarić.

Radionica pjevanja i glasa obuhvaća vježbe disanja, opuštanja, rad na vezi tijela i glasa i pjevanje, a vodi je pjevačica i vokalna pedagoginja Davorka Horvat.

Na radionici će biti snimljena i glazbena podloga za kratke filmove. Rezultati projekta bit će javno predstavljeni na završnoj izložbi te u formi knjige.

Prijave traju do 9. studenog, a prijaviti se možete putem e-maila tihana@voxfeminae.net, telefona 01 383 9656 ili osobno na adresi Ozaljska 93/II (uz prethodnu najavu). Radionice su besplatne i namijenjene osobama starijima od 55 godina.

Pri prvom dolasku potrebno je donijeti osobnu iskaznicu.