U fokusu

IDAHOT 2017

Protiv homofobije zajedno s gradskom upravom, policajcima i tužiocima

Protiv homofobije zajedno s gradskom upravom, policajcima i tužiocima

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) u srijedu, 17. svibnja, organizacija za lezbijska ljudska prava Labris organiza u Beogradu niz akcija kojima želi skrenuti pozornost javnosti na potrebu suzbijanja nasilja i diskriminacije LGBT osoba.

Labris ove godine sve aktivnosti organizira u suradnji sa Lokalnom mrežom za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama Beograda, što znači da će u akcijama sudjelovati i predstavnici/ce gradske uprave, odvjetništva, policije, centara za socijalni rad.

Od 12 do 14 sati će se na Trgu Republike održati ulična akcija, puštanje balona s porukama protiv diskriminacije, dijeliti materijali te razgovarati s građankama i građanima.

Nakon toga, u 15 sati u svečanoj dvorani Starog dvora (Dragoslava Jovanovića 2) započet će javno čitanje životnih priča predstavnika/ica LGBT zajednice objavljenih u knjizi “Šta ti srce kaže”.  Životne će priče čitati Biljana Popović Ivković, državna tajnica u MUP-u, Sandra Pantelić, načelnica gradske uprave i Danijela Jokanović, zamjenica Osnovnog javnog tužioca i predstavnici drugih institucija.

Projekt “Umreženi za poboljšanje položaja LGBT osoba u Srbiji“, u okviru kojeg su u sedam gradova Srbije formirane Lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama, realizira organizacija Labris uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).