U fokusu

Rok za prijavu je 30. lipnja

Sudjeluj na 10. Feminističkoj likovnoj koloniji

Cilj je osnažiti 10 mladih umjetnica za uključivanje feminističkih tema u svoj rad te omogućiti im zajedničko stvaranje i međusobno povezivanje.

Foto: Pixabay (pexels.com)

Centar za devojke iz Niša otvorio je prijave za sudjelovanje na Feminističkoj likovnoj koloniji koja će se održati od 22. do 28. srpnja u Sićevu.

Kolonija je pokrenuta na 110 godina od osnivanja prve Likovne kolonije u Sićevu, čija je osnivačica bila slikarica i humanitarka Nadežda Petrović. Cilj je osnažiti 10 mladih umjetnica za uključivanje feminističkih tema u svoj rad te omogućiti im zajedničko stvaranje i međusobno povezivanje. Uz to, želi im se osigurati javni prostor u kojem će izlagati svoju umjetnost.

Prijaviti se mogu umjetnice starije od 20 godina, iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Potrebno je poslati motivacijsko pismo i četiri rada u PDF ili JPG formatu na centarzadevojke@gmail.com. Rok za prijavu je 30. lipnja. O rezultatima će odabrane umjetnice biti obaviještene do 5. srpnja.

Žiri za izbor umjetnica čine:

  • Sanja Solunac – vizualna umjetnica i aktivistkinja
  • Bojana Fuzinato – vizualna umjetnica i kustoskinja
  • Tatjana Nikolić – Izvršna koordinatorica Centra za devojke
  • Marija Virijević – programska koordinatorica Centra za devojke

Tijekom događanja za sudionice će biti organiziran popratni program. Osiguran je smještaj (sedam noćenja sa svim obrocima), umjetnički atelje i potreban materijal te će se održati zajednička izložba. Putni troškovi će biti refundirani po dostavi putnih karata.

Sve sudionice će morati potpisati ugovor o suradnji, složiti se s pravilnikom rada te će tri rada nastala na koloniji ostaviti na lokaciji. Uz to, bit će dužne pročitati Rider koji će dobiti prije kolonije.