U fokusu

Ovo je zemlja za sve nas!

Sutra koračamo u ime svih obitelj!

Sutra koračamo u ime svih obitelj!

“Ovo je zemlja za sve nas i ova Povorka jest za sve nas – koji smo gej ili strejt, lezbijke ili samci, samohrani roditelji ili bračni parovi koji idu na umjetnu oplodnju, za muškarce s vaginom, za žene koje se žele pravedno i jednostavno razvesti, za one koji pišu ćirilicom i za one koji se služe latinicom, za tradicionalne obitelji i za one koji to ne žele biti”, poručili su organizatori/ice sutrašnjeg Zagreb Pridea čije prioćenje prenosimo u cjelosti:

Sutra koračamo u ime svih obitelj!

Zadnjih smo tjedana ponavljali da je ovo zemlja za sve nas. Sutra u Povorci ponosa želimo to i pokazati tako što ćemo svi zajedno – lezbijke, gejevi, transrodne, interseksualne, biseksualne i queer osobe, rame uz rame, s našim strejt roditeljima, bakama i djedovima, prijateljima i prijateljicama – koračati u ime svih obitelji. Mi se želimo oduprijeti svakoj podjeli, svakoj diskriminaciji i svakom poniženju i napadu.

To da je ovo zemlja za sve nas znači da ova Povorka ponosa nije ni protiv koga, ni protiv ijednog našeg sugrađana ili sugrađanke, ni protiv jednog čovjeka, čak ni protiv onih koji nas preziru i mrze i koji bi nas htjeli svesti na građane drugog reda.

Ovo je zemlja za sve nas i ova Povorka jest za sve nas – koji smo gej ili strejt, lezbijke ili samci, samohrani roditelji ili bračni parovi koji idu na umjetnu oplodnju, za muškarce s vaginom, za žene koje se žele pravedno i jednostavno razvesti, za one koji pišu ćirilicom i za one koji se služe latinicom, za tradicionalne obitelji i za one koji to ne žele biti. Zagreb Pride nikada nikoga ne isključuje i neće, jer smo, naprosto, jedni drugima ljudi.

Poruka Vladi RH:

Vladi RH poručujemo samo jedno: ne pristajemo i neće pristati ni na što ispod priznavanja našeg punog ljudskog i obiteljskog dostojanstva, slobode i zaštite naših obitelji i naše djece.

Zagreb Pride oduvijek se borio i nastavit će se boriti, danas, i ako bude trebalo idućih deset godina, za punu bračnu i obiteljsku jednakost svih lezbijskih i gej parova.

Poručujemo vam još jednom: mi već jesmo obitelji, djecu već imamo i imat ćemo je, bez obzira kako nas nazivali ili htjeli prihvatiti tu životnu istinu ili ne.

XII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 15. lipnja od 14h, Trg žrtava fašizma.