Uncategorized

prijave otvorene do četvrtka, 15. prosinca

AUTaonica **special Christmas edition**

AUTaonica **special Christmas edition**

U petak, 16. prosinca od 17.00 sati LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta AUT na matičnom fakultetu u sobi A-001 organizira blagdansku coming-out grupu podrške gdje će se u sigurnom okruženju i ugodnoj atmosferi razgovarati i dijeliti iskustva o procesu coming-outa u životima LGBTIQ+ osoba.

Adventsko vrijeme stresno je razdoblje za LGBTIQ+ osobe koje za vrijeme blagdana, nalazeći se u svom obiteljskom okruženju, teško mogu naći potporu svojih najbližih zbog svoje seksualne orijentacije ili roda. Zbog toga LGBTIQ+ inicijativa AUT i u ovom semestru želi napraviti pomake i potaknuti na diskusiju o bitnosti coming-outa i kako da se osobe LGBTIQ+ spektra u nepodržavajućoj okolini nose sa svojom seksualnošću i rodnim identitetom. Kroz interaktivnu radionicu s nekoliko vježbi i sesija, svaka/i sudionica/k odlučuje o tome što želi podijeliti s ostatkom grupe i koliko se osjeća ugodno u okruženju da dijeli svoja iskustva, bez ikakve prisile facilitatorica i ostalih sudionica/ka.

AUTaonica otvorena je za sve, a prijaviti se moguće je putem maila inicijativa.aut@gmail.com s naznakom “Prijava na AUTaonicu” i imenom ili nadimkom. Budući da se radi o radionici zatvorenog tipa gdje se želi zajamčiti sigurnost svih sudionica/ka i mogućnost sviju da ravnopravno iznesu svoja iskustva i potrebe, broj polaznica/ka je ograničen. Prijave su otvorene do četvrtka, 15. prosinca u večernjim satima ili do popunjena broja mjesta koji će prethodno biti najavljen na Facebook stranicama inicijative.