Uncategorized

Međunarodna razmjena mladih u Labinu

GEO – GENDER EQUALITY OPPORTUNITIES

GEO –  GENDER EQUALITY OPPORTUNITIES

Otvorene su prijave za sudjelovanje na međunarodnom projektu razmjene mladih “GEO –  GENDER EQUALITY OPPORTUNITIES” koja će se održati od 09. -16. rujna 2013. u Labinu a obuhvaća 18 mladih ljudi iz dviju različitih europskih zemalja: Hrvatske i Španjolske.

Glavni fokus ove razmjene očitovati će se kroz politički i ekonomski utjecaj i ulogu žena u posljednjih pedeset godina kako bi mladi naučili povijesnu i trenutnu stvarnost ženskih liderica u Europi i ostatku svijeta, debatirali o njihovoj moći i utjecaju, te otkrili što su sve one imale zajedničko a što različito s muškim liderima.

Alternativno  rješenje biti će opisano u knjizi primjera dobrih praksi kroz multidisciplinarni i multikulturni esej koji će sadržavati  različite neformalne metode i aktivnosti vezane uz ravnopravnost spolova, a cijela razmjena bazirati će se  na kombinaciji formalnih i neformalnih metoda učenja i aktivnosti: radionice, brainstorming, debate, “potrage za blagom”, cine – forumimi, ice breakeri, energizeri…

Nositelj ovog projekta je Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa španjolskom kulturnom udrugom Casa Eslava. Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz program Mladi na djelu zbog čega su sudionicima u potpunosti pokriveni troškovi programa, smještaja i prehrane, te 70% putnih troškova.

Sudionici razmjene mogu biti mladi iz cijele Hrvatske u dobi od 18 do 25 godina, a za prijavu je potrebno ispuniti PRIJAVNI OBRAZAC i najkasnije do 31. kolovoza poslati ga na e-mail adresu: alfa.albona@gmail.com