Uncategorized

Internship program

Libela.org traži stažistice i stažiste!

Libela.org traži stažistice i stažiste!

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje objavio je natječaj za internship na portalu Libela.org za dvije/dvoje stražistice/stažista. Odabrani volonteri/ke bili/e bi zaduženi/e za odlaske na različita događanja koja se tematski tiču problematike kojom se portal bavi te pisanje vijesti i izvještaja s istih, prevođenje međunarodnih vijesti i članaka te pripremanje fotografija za objavu.

Program internshipa trajat će od 20. ožujka do 1. lipnja 2015., s opterećenjem od šest sati tjedno (raspored prema dogovoru).

Što možemo ponuditi volonterima/kama?

Ono što možemo ponuditi odabranim volonterima/volonterkama jest stjecanje novih znanja i vještina u novinarstvu te upoznavanje s novinarstvom iz drugačije, feminističke perspektive. Također, volonterima/kama će na raspolaganju biti mentorska podrška i edukacija od strane urednica portala, kao i sveukupno poticajno radno okruženje. Vještine stečene volonterskim radom su posebno i nezamjenjivo iskustvo, a uvid u način na koji funkcionira neprofitni medijski sektor je nemoguće steći na bolji način nego samim radom u njemu. 

Što očekujemo od volontera/ki?

Osim što volonteri/ke moraju biti zainteresirani/e za samo novinarstvo, također se traži interes za problematiku ravnopravnosti spolova i/ili ljudskih prava. Od odabranih stažista/ica očekujemo predan i odgovoran pristup radu, savjesno obavljanje postavljenih zadataka te fleksibilnost u dogovorima. Također, za samu motivaciju je bitna želja za učenjem i novim znanjima koje će volonter/ka steći tijekom internshipa.

Koje uvjete moraju zadovoljavati?

1. Preddiplomski ili diplomski studij.
2. Osnovna informiranost o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima.
3. Znanje engleskog jezika.
4. Kompetentno služenje MS Office paketom i pretraživanje Interneta.

Prijave, koje uključuju motivacijsko pismo i životopis, šaljite Ani Brakus (brakus.ana@gmail.com) ili Tei Stipan (tea.stipan@gmail.com) do zaključno 7. ožujka. 

Nakon selekcije na temelju životopisa i motivacijskog pisma, kandidati/kinje za internship bit će pozvani/e na razgovor u CESI, o čemu će biti obaviješteni/e mailom.

Veselimo se vašim prijavama!