Uncategorized

predstavljanje blok-brošure i nova stipendija za žene

Nevidljive sile

Nevidljive sile

U svibnju i lipnju 2017. godine Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizirala je građansku akciju Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad s ciljem podizanja svijesti o znamenitim ženama koje su svojim radom i djelovanjem doprinijele oblikovanju grada Rijeke kakvog poznajemo danas.

Kroz cjelovitu kampanju te četiri održane tribine u područjima arhitekture, kulture, javnog djelovanja i znanosti koje je posjetilo preko 200 građana i građanki, projekt je popratilo preko 12 500 ljudi kroz online Jeste li znali?  kampanju. Građanstvo se također uključilo u daljnji razvoj projekta javnim pozivom kontinuiranog mapiranja žena i njihovog nasljeđa u gradu Rijeci.

Završnica ove građanske akcije bit će održana u četvrtak 27. rujna 2018. u 18.30 sati u Malom salonu (Korzo 24, Rijeka) najavom nove stipendije Delta Women Award s ciljem potpore novih generacija žena u riječkoj znanosti i umjetnosti.{slika}

Zaklada će predstaviti i blok-brošuru Nevidljive sile, čiji bi uporabno-edukativni karakter trebao potaknuti daljnju aktualnost  tema. Svoja će iskustva podijeliti izlagači i autori priloga o znamenitim ženama, a program će završiti neformalnim druženjem.

Tiskanje blok-brošure omogućeno je temeljem financijske potpore Primorsko-goranske županije, a sam događaj održat će se u sklopu hrvatskog Tjedna filantropije.

Zaklada vas poziva da se 27. rujna priključite ugodnom druženju u čast žena koje su oblikovale naš grad – riječkih Nevidljivih sila!