Uncategorized

Okrugli stol o obrazovanju mladih

Od učionice do svakodnevnog života

Od učionice do svakodnevnog života

Mreža mladih Hrvatske, IGRA, Documenta i GONG u suradnji s GOOD Inicijativom organiziraju okrugli stol “Obrazovanje mladih za budućnost – od učionice do svakodnevnog života” u petak, 17. svibnja, s početkom u 9 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Okrugli stol se organizira povodom završetka treće godine programa Studija o mladima za mlade i promocije 6. studijskog biltena čiji su autori istražili mišljenja ravnatelja škola i općih prilika za uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u školski sustav.

Kako bi trebalo izgledati formalno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u hrvatske škole, kvaliteta i ravnopravno uključivanje učenika u život škole i zajednice te povezanost građanskog odgoja i obrazovanja s drugim nastavnim područjima, specifično nastavom povijesti, raspravit će predstavnici akademske zajednice, Agencije za odgoj i obrazovanje, organizacija civilnog društva te Studija za mlade.

Osvrt na metode i uspješnost provođenja građanskog odgoja u Sjedinjenim Američkim Državama dat će profesor Ross Roholt Velure sa Sveučilišta u Minesoti. Ovdje pogledajte detaljan program okruglog stola.

Nakon okruglog stola, neformalno druženje će se nastaviti posjetom putujućoj izložbiSEE New Perspectives: Iz ugla fotografa s Balkana koju organiziraju World Press Photo, Robert Bosch Stiftung i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću u Galeriji Karas.