Uncategorized

kako da nezaposlenost mladih žena bude niža od pdv-a?

Širenje Područja Borbe: Za rad spremne

Širenje Područja Borbe: Za rad spremne

U ponedjeljak, 28. listopada, u 16:20 sati slušajte emisiju Širenje Područja Borbe na Radio Studentu.

Nezaposlenost mladih u sredinom 2013. godine dosegla je čak 55 posto, čime je postala najvišom stopom nezaposlenih mladih osoba u povijesti Hrvatske. Žene su na tržištu rada višestruko diskriminirane na rodnoj i dobnoj osnovi, kao i time što su manje plaćene od muškaraca za rad iste vrijednostii. Inicijativa ‘Za rad spremne’ želi osvijestiti i upozoriti na položaj mladih, a posebno žena na tržištu rada te zahtijeva reprezentativne strategije i analize mjera te trendova u području obrazovanja i tržišta rada. Prijeko je potrebna konstruktivna politika, kao i njena implementacija – jer i ONE žele raditi.

ZRS-ovka Marta Jagušt će otkriti slušateljima i slušateljicama ŠPB-a kakve nove akcije pripremaju, surađuju li s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te kakva je njihova uloga u Ženskoj fronti za radna i socijalna prava.

Širenje područja borbe emisija je Radio Studenta koja se bavi ljudskim pravima, civilnim društvom, aktivizmom i prosvjedima. Nekoliko djevojaka sa studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti odlučilo je proširiti frontu te ukazati na drugačiji pogled na svijet, predstaviti teme, događaje i osobe koje su nedovoljno zastupljene u mainstream medijima, ukazati na alternativna rješenja i upoznati slušatelje i slušateljice s događajima vezanima za civilno društvo. ŠPB informira, nasmijava te ima stav.

Širenje područja borbe emitira se svaki ponedjeljak u 16:20 sati na 100,5 na području Zagreba ili putem web streama www.radiostudent.fpzg.hr.

Emisiju uređuju: Svjetlana Knežević i Maruška Mileta
Emisiju pripremaju: Sara Jerman i Andreja Pančur