Uncategorized

Mladi bez granica?

Specifični problemi mladih kao heterogene skupine na tržištu rada

Specifični problemi mladih kao heterogene skupine na tržištu rada

U utorak, 29. rujna 2015. u Kući Europe održava se konferencija Mladi bez granica? Specifični problemi mladih kao heterogene skupine na tržištu rada u organizaciji inicijative Za rad spremne.

U sklopu konferencije održat će se radionice čiji je cilj identificirati specifične probleme mladih, a tijekom popodneva namjeravamo kreirati preporuke će se zatim podijeliti sa širom javnošću te relevantnim sudionicima i sudionicama nakon završetka konferencije.

“Pozivamo vas da se prijavite na jednu od tri radionice kako biste svojim sudjelovanjem doprinijeli raznolikosti iskustava i pristupa temama o kojima će biti govora”, apeliraju članice Za rad spremne.

Teme radionica su (moguća je prijava samo na jednu):

Premošćivanje regionalnih razlika i razlike urbano/ruralno na tržištu rada
Volontiranje i studenski poslovi kao (ne)cijenjeno iskustvo
Problemi prilikom prvog zapošljavanja

Ukoliko ste zainteresirani/e, svoj CV i motivacijsko pismo u kojem objašnjavate kako vaše prisustvo može doprinijeti određenoj radionici šaljite na za.rad.spremne@gmail.com najkasnije do 11. rujna 2015.

“S obzirom da konferencija ima fokus na problemima mladih na tržištu rada, želimo istaknuti da znanje o temama radionica ne mora biti profesionalo iskustvo, već podržavamo i prijave koje se temelje na proživljenom iskustvu”, naglašavaju iz inicijative.