Uncategorized

rad po mjeri osobe

Traži se dizajnerica/dizajner za Prvi maj

Traži se dizajnerica/dizajner za Prvi maj

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Sekcija mladih SSSH, nastavljajući tradiciju, raspisuju natječaj za izradu plakata povodom Međunarodnog praznika rada.

Prenosimo njihov poziv:

Iako je gospodarstvo raste, kvaliteta radnih mjesta u Hrvatskoj danas sve više opada. Sve više radnika, ponajprije mladih, ali i svih ostalih, radi na izuzetno kratkim ugovorima o radu, bez ikakve sigurnosti, sve im je teže planirati budućnost i ostvariti ravnotežu radnog i privatnog života. SSSH smatra da svatko zaslužuje dobar posao, posao koji je pošteno plaćen, na kojem nema diskriminacije, na kojem se radnika poštuje i uvažava, na kojem se glas radnika čuje, posao koji omogućava osobno napredovanje i razvoj, ali i dovoljno vremena za privatan život, i dovoljno sigurnosti kako bi se privatan život, i budućnost, mogli planirati.

U želji da potaknemo mlade, ali i sve ostale, na razmišljanje o značenju i važnosti kvalitete radnih mjesta, pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u obilježavanju Praznika rada prijavom na natječaj i izradom plakata pod temom:

Sudionike/ice natječaja pozivamo da idejnim rješenjima plakata izraze svoju viziju dobrog rada, odnosno kvalitetnog radnog mjesta: prikažite plakatom što je to što po vašem mišljenju rad i posao čini dobrim i  kvalitetnim, ukratko – što čini rad po mjeri čovjeka.

Ljudsko izražavanje služi promišljanju svijeta u kojem živimo, i dijeljenju ideja. Akcijom želimo potaknuti učenike, studente, kreativce, dizajnere, profesionalce, ali i one kojima je vizualno izražavanje samo hobi da svoju kreativnost usmjere prema razmišljanju o tome kakav bi trebao biti rad po mjeri čovjeka, te im omogućiti da svoje ideje o tome podijele s drugima.

Idejna rješenja možete poslati u elektroničkom obliku najkasnije do 13. travnja 2018. godine, na e-mail: natjecaj@sssh.hr, s naznakom “Natječaj za Praznik rada”.

Uz osobne podatke, uz rad je potrebno poslati i kratko pisano objašnjenje ideje plakata, odnosno povezanosti grafičkog rješenja s temom.

Vodeći računa o kvaliteti grafičkog i idejnog rješenja, ocjenjivački žiri SSSH izabrat će tri najbolja rada koja će biti nagrađena novčanom nagradom u iznosu 2.000 (1. mjesto), 1.000 (2. mjesto) i 500 kuna (3. mjesto).

Svi će pristigli radovi biti objavljeni na internetskoj i Facebook stranici SSSH, a tri najbolja rada i u glasiluSSSH “Sindikalna akcija”. Uz nagrađene, desetak najboljih i najoriginalnijih radova bit će izloženo na prigodnoj izložbi povodom Međunarodnog praznika rada.

Prijave pristigle nakon navedenoga roka neće biti prihvaćene. Idejna rješenja koja su već bila nagrađivana u drugim sličnim natječajima, kao i već objavljena, neće biti prihvaćena. Zaposleni u SSSH i njegovim udruženim sindikatima nemaju pravo sudjelovanja u natječaju.

Pristigli se radovi mogu koristiti isključivo u svrhu natječaja i njegove promocije te pripadajuće izložbe.

Sudjelovanjem u natječaju sudionici daju suglasnost SSSH da poslane radove objavi u tiskanim i internetskim glasilima SSSH, te da odabrane radove tiska u obliku plakata i izloži na prigodnoj izložbi povodom Praznika rada. Za sve ostalo autore će se kontaktirati i tražit će se njihova suglasnost.

SPECIFIKACIJE:

VELIČINA: 480 x 680 mm
SLIKE: rezolucija 260 DPI
BOJE: CMYK sustav boja
OPREMA: pdf pripremljenom za tisak – opremljen oznakama i dodatkom za rezanje (Bleed)

Logo SSSH mora biti vidljiv na plakatu