Uncategorized

edukacijsko-revolucionarnu šetnja

Trešnja je crvena!

Trešnja je crvena!

Facebook: MAZ

Sedmi po redu marš Mreže antifašistkinja Zagreba (MAZ) Trešnja je crvena! održava se u subotu 22. studenog. Okupljamo se u 11.30 sati ispred Zapadnog kolodvora odakle ovaj put TOČNO U PODNE krećemo na edukacijsko-revolucionarnu šetnju dijelom Trešnjevke.

Posjetit ćemo i osvrnut se na mjesta značajna za ilegalnu aktivnost pokreta otpora na Trešnjevci za vrijeme Drugog svjetskog rata, neke od preživjelih spomenika tome dobu, nekadašnji skvot i poprište borbi između punkera i skinsa krajem 90-ih, mjesta uništene industrije kao što je bivša tvornica Vesna, stadion NK Zagreba u Kranjčevićevoj gdje djeluje jedna od rijetkih antirasističkih i antihomofobnih navijačkih skupina, ulicu gdje je nekoć živjela najveća koncentracija pjesnika i pisaca u Hrvatskoj, jedno od najljepše urbaniziranih naselja u gradu – naselje Prve hrvatske štedionice, nekadašnje kino Triglav,…

Posljednja točka bit će Centar za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka), gdje ćemo s gostima održati tribinu o temama koje smo naznačili tijekom marša, a zatim se i počastiti i odmoriti uz domaći grah i gemišt te zabavni program iznenađenja.