Uncategorized

Cenzura o nacionalnim manjinama i slobodi medija

29. listopad 2010. u 21h, TV Jadran

Je li Hrvatska na putu rješavanja problema odnosa prema nacionalnim manjinama i možemo li smatrati da je došlo do stvarnih unaprjeđenja na tom području, ili su promjene samo kozmetičke prirode?

Ta pitanja nam, svakako, vraćaju na dnevni red nedavne reakcije istaknutih javnih osoba u Hrvatskoj, na satiričku naslovnicu manjinskog političkog tjednika Novosti.

Imaju li svi građani i građanke Hrvatske ista prava i slobode, odnosno smiju li i Srbi u Hrvatskoj sve što smiju i Hrvati, što reakcije koje smo čuli u javnosti znače za slobodu medija i kakav je danas uopće status slobode medija u Hrvatskoj i susjednim nam zemljama.

O svemu navedenom, te je li istinita “legenda” koja kruži Beogradom , da je sada već sasvim okej u Hrvatskoj ako izbjegneš Split razgovaramo sa Julijanom Mojsilović-Dežulović, novinarkom koja je svoju beogradsku adresu zamijenila splitskom.

Emisija se realizira u produkciji Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda “CENZURA PLUS” , a emitira se u petak u 21:00h (reprizno u subotu), na TV Jadranu i na YouTube Chanel: CenzuraPlusTV. Emisiju Cenzura možete pratiti i na Max TV-u i B Net-u, a idućeg tjedna na internet televiziji Smart TV www.smarttv.com. te na drugim lokalnim televizijama u Hrvatskoj.