Uncategorized

Konferencija o usklađenosti hrvatskog zakonodavstva i prakse sa standardima Europske suda za ljudska prava

Zagreb, 19. travanj 2011., Rok za prijave: 1.4.2011.

Centar za mirovne studije (CMS), poziva Vas na konferenciju o Usklađenosti hrvatskih zakona i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava 19. travnja ove godine, Hotel Dubrovnik u Zagrebu. Na konferenciji bće se govoriti o praksi Suda u odnosu na Hrvatsku, izvršenju presuda u Hrvatskoj, kao i o primjeni Konvencije u hrvatskoj sudskoj praksi.

Na konferenciji će se također predstavili publikaciju Usklađenost hrvatskih zakona i prakse sa standardima Europskog suda za ljudska prava koja će uskoro biti izdana. Publikaciju je uredila dr.sc. Ivana Radačić, a pisalo ju je niz autora među kojima i profesori Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnica Lovorka Kušan.

Konferencija je dio projekta “Potpora hrvatskim odvjetnicima i nevladinim organizacijama u strateškoj litigaciji pred Europskim sudom za ljudska prava” koji financijski podržava Institut Otvoreno društvo. CMS smatra da Europska konvencija o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, unatoč tome što je na snazi u Hrvatskoj već više od deset godina je i dalje prilično nepoznat i neiskorišten izvor prava. Ovom konferencijom i publikacijom želi približiti praksu Europskog suda za ljudska prava te pomoći odvjetnicima i nevladinim organizacijama u litigaciji pred Sudom, sucima i drugim državnim tijelima u primjeni Konvencije u domaćoj praksi a sve u interesu razvijanja zaštite konvencijskih prava.

Smještaj i prijevozni troškovi će biti refundirani. Molimo vas da prijave pošaljete najkasnije do 1.4. na mail: lucija.kuharic@cms.hr

Program konferencije kao i prijavni obrazac nalaze se na stranicama Centra za mirovne studije.