Uncategorized

Predstavljanje projekta

Izgradnja kapaciteta za usklađeno reagiranje na obiteljsko nasilje u zajednici

23. travnja 2009., Zagreb

 

Pozivamo vas na svečano predstavljanje projekta pod nazivom “Izgradnja kapaciteta za usklađeno reagiranje na obiteljsko nasilje u zajednici”.

 

Društvo za psihološku pomoć ovaj je trogodišnji projekt dobilo na natječaju programa MATRA Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, a realizirat će ga u suradnji sa stručnjacima nevladine organizacije Movisie iz Utrechta.

 

Cilj je projekta, koji je svojim sadržajem usklađen s Nacionalnom strategijom za sprečavanje nasilja u obitelji, poboljšanje međusektorske suradnje i unaprijeđenje zajedničkog reagiranja u slučajevima obiteljskog nasilja, te prevencija nasilja u mladenačkim vezama. Projekt predviđa izobrazbu za 600 djelatnika državnih službi (policije, socijalne skrbi, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja) iz 12 županija, te 60 stručnjaka za provedbu psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji. U sklopu projekta će 120 počinitelja nasilja u obitelji dobiti psihosocijalni tretman, a opsežni preventivni program suzbijanja nasilja neposredno će obuhvatiti 12.000 učenika srednjih škola diljem Hrvatske.

 

Među pozvanim su govornicima koji će predstaviti projekt gospođa Nienke Trooster, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj, gospođa Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske suradnje, te gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba koji dijelom sufinancira ovaj projekt.

 

Srdačno vas očekujemo 23. travnja 2009. u 14:00 sati u dvorani Ban II hotela Dubrovnik, Gajeva 1. Nakon službenog dijela uslijedit će i domjenak.

 

Lijepo molimo potvrdu vašega dolaska na fax. 48 26 113,  tel. 48 26 111, ili e-mail adresu: viktorija@dpp.hr