Uncategorized

Feministička teorija vs. praksa

Poziv za sudjelovanje na 7. VoxFeminae festivalu

Poziv za sudjelovanje na 7. VoxFeminae festivalu

Vox Feminae / Darko Vaupotic

Prostor rodne i medijske kulture K-zona objavljuje poziv za sudjelovanje na 7. Vox Feminae festivalu koji će se održati u od 14. do 19. studenog 2013. u Zagrebu na temu Feministička teorija vs. praksa.

Sažetak izlaganja na hrvatskom, srpskom, bosanskom ili engleskom jeziku (između 150 i 300 riječi) s kraćim životopisom treba poslati najkasnije do 15. kolovoza 2013. na e-mail adresu 2013@voxfeminae.net.

Prijaviti se mogu:

− teorijski radovi koji tematiziraju odnos teorije i prakse u suvremenom feminizmu s naglaskom na jedno od tri područja: umjetnost, poduzetnost, aktivizam

− aktivistički projekti koji se bave rodnim pitanjima

− poduzetnički projekti koji izravno ili neizravno rade na osnaživanju žena i ženskog poduzetništva

− rodno angažirani umjetnički projekti

Sedmo izdanje Vox Feminae festivala želi smanjiti diskrepanciju između suvremene teorije i prakse isprepličući ova dva diskursa u jedinstvenom programu čiji cilj je nadilaženje tog jaza u svrhu osnaženja suvremenog ženskog pokreta.

Pozivamo teoretičare/ke, znanstvenice/ke, poduzetnice/ke, feminstkinje/e, umjetnike/ce i aktiviste/kinje koji/e u svom djelovanju razmatraju ili u njega uključuju feminističku praksu ili se bave feminističkom/rodnom teorijom, da svoje radove predstave u sklopu panel diskusija na Vox Feminae Festivalu 2013.

Prijava za natječaj treba sadržavati:

(1) osobne podatke (ime, prezime, adresu, kontakt telefon i e-mail)

(2) kraću biografiju

(3) sažetak teksta (između 150 i 300 riječi)

Do 20. kolovoza bit će odabrani sažeci za koje će do 15. listopada 2013. trebati predati cjeloviti rad ili prezentaciju. Sve dodatne upite možete slati na navedeni e-mail.