Uncategorized

Regionalna mreža za ljudska prava

Prezentacija knjige ‘Mi i oni kroz medijske naočale’

Prezentacija knjige ‘Mi i oni kroz medijske naočale’

Regionalna mreža za ljudska prava poziva na prezentaciju knjige Mi i oni kroz medijske naočale koja će se održati u ponedjeljak, 29. lipnja 2015., od 18:00 do 19:30 sati u Kući ljudskih prava.

U cilju jačanja regionalne suradnje i zajedničkih aktivnosti vezanih za regionalna goruća pitanja i probleme te okupljanja zaštitnica i zaštitnika za ljudska prava, oformljena je neformalna mreža – Regionalna mreža za ljudska prava. Istraživanje medijskih diskursa u zemljama Balkana prvi je zajednički projekt Regionalne mreže za ljudska prava. Istraživanje se temelji na komparativnoj analizi medijskih tekstova u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji koji obrađuju teme/probleme/situacije koje izravno ili posredno prepoznajemo kao važne za sve tri zemlje. U suradnji s doc. dr. sc. Viktorijom Car s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu razvili smo metodološki okvir istraživanja te definirali tri aktualne teme – Izbori u Bosni i Hercegovini, Parada ponosa u Beogradu te Slučaj Šešelj. Ovo aktivističko istraživanje iskoristit ćemo za kreiranje aktivnosti koje za cilj imaju konkretne promjene u društvu, točnije, podizanje razine kvalitete medijskih sadržaja.

Govore Viktorija Car, urednica knjige, Fakultet političkih znanosti, te autori i autorice, istraživači i istraživačice: Sanja Sarnavka, B.a.B.e./Kuća ljudskih prava Zagreb, Dragan Popović i Sara Dereta, Centar za praktičnu politiku/Kuća ljudskih prava Beograd, Aleksandra Vejnović, PRAVA ZA SVE, BiH te Vedrana Frašto, Fondacija CURE, BiH. Moderatorica će biti istraživačica Milana Romić iz Kuće ljudskih prava Zagreb.