U fokusu

Uhićena trojica napadača, prijeti im zatvor

Usprkos tome što policija posjeduje snimke svih “anti-gay” prosvjednika, još uvijek nisu pronađena trojica mladića koja su pred kućnim pragom pretukla 27-godišnjeg A. Š., i nanijeli mu teške ozljede. Naime, pretpostavlja se da su napadači bili na “protuprosvjedu”, a policija događaj kvalificira kao zločin iz mržnje.

Uhićena trojica napadača, prijeti im zatvor

Darko Topolko

I zadnja trojica problematičnih “anti-gay” prosvjednika, uhićenih tijekom subotnjeg prosvjeda, pušteni su u subotu iz Jedinice za zadržavanje i prepratu sa prekršajnim prijavama i prijeti im zatvorska kazna. Najstariji među njima D. K. (45), priveden je jer se pokušao probiti kroz policijski kordon i napasti sudionike “Gay Pridea” u trenutku kada je povorka stigla na središnji zagrebački trg. Njemu se u napadu pokušao pridružiti i H. M. (23), pa su obojica spremljena u “maricu” i odvezena na triježnjenje, s obzirom da je prvom izmjereno 1,25 promila alkohola u krvi, a drugom 1,16 promila. S njima je noć iza rešetaka proveo i A. V. (30) koji je priveden nakon što je pokušao udariti kamermana jedne domaće televizijske postaje, a i njemu je izmjerena “zavidna” koncentracija alkohola.

Sva trojica puštena su s prekršajnim prijavama za remećenje javnog reda i mira za što se predviđa novčana ili kazna zatvora do 30 dana. Osim njih na Prekršajni će sud i G. K. (39) koji je pljuvao sudionike “Gay Pridea” te M. Z. zbog izrazito drskog ponašanja i vrijeđanja okupljenih. Inače, policija je izvijestila kako je na “Prideu” sudjelovalo 300 osoba, dok je protiv te parade prosvjedovalo oko 80 osoba. Usprkos tome što policija posjeduje snimke svih “anti-gay” prosvjednika, još uvijek nisu pronađena trojica mladića koja su pred kućnim pragom pretukla 27-godišnjeg A. Š., i nanijeli mu teške ozljede. Naime, pretpostavlja se da su napadači bili na “protuprosvjedu”, a policija događaj kvalificira kao zločin iz mržnje.