U fokusu

Ljubičić se od otkaza u Holdingu spasio rodiljnim dopustom

Tko kaže da muškarci ne koriste rodiljni dopust?

Slobodan Ljubičić će na rodiljnom dopustu dobivati naknadu u iznosu od 22.000 kuna neto i to na račun Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Tko kaže da muškarci ne koriste rodiljni dopust?

Slobodan Ljubičić je pravo da nakon raskida ugovora o radu primi 100.000 kuna otpremnine “zamijenio” za tri mjeseca produženja radnog odnosa, a u tom roku je aktivirao rodiljni dopust na koji ima pravo s obzirom da mu je nevjenčana supruga Ines Krmpot rodila blizance.
Tako je Ljubičić siguran da će mu nekadašnja plaća predsjednika Uprave Holdinga u iznosu od 22.000 kuna neto na račun stizati još najmanje pet mjeseci i to na račun Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Prema zakonu majka nakon poroda mora obavezno iskoristiti 42 dana, a tada na rodiljni dopust može ići otac što je upravo učinio i Ljubičić.

Prvih šest mjeseci od prošle godine osoba na rodiljnom dopustu ostvaruje naknadu u visini svoje pune plaće.

S obzirom da Ljubičiću nakon povratka s rodiljnog dopusta, koji završava 17. svibnja preostaje još mjesec dana otkaznog roka, kao zaposlenik Holdinga Ljubičić će dočekati i izbore i novog ili starog gradonačelnika, pa i moguću odluku da se ponovo smije politički angažirati u Gradu Zagrebu.