GenderFacts

Rijeka, 7. ožujak

GenderFacts predstavljen u Rijeci

Brigita Miloš je okupljenima izložila osnovne rodne aspekte informacijskog poremećaja, kao i razlike između dezinformacija, malinformacija i misinformacija.

Promo

Foto: Daria Glavan Šćulac

U sklopu konferencije ” Women’s Weekend Rijeka: Nulti dan” (Za Europu rodne ravnopravnosti), predstavljen je naš projekt GenderFacts.

Koordinatorica partnerske organizacije, Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, Brigita Miloš, okupljenima je izložila osnovne rodne aspekte informacijskog poremećaja, kao i razlike između dezinformacija, malinformacija i misinformacija. Pojasnila je važnost uočavanja i sprječavanja rodnih dezinformacija i dezinformacijskih kampanja, a posebice onih koje su usmjerene osporavanju žena u politici ili žena na istaknutim javnim položajima.

Uz to, pozvala je okupljene da se poprate analize rodnog aspekta informacijskog poremećaja na našem portalu koji će, upravo kroz projekt GenderFacts, zaživjet kao provjeravatelj činjenica koje se tiču rodnih aspekata informacija, s ciljem unapređenja rodne ravnopravnosti i smanjenja rodne diskriminacije.

*Projekt GenderFacts se financira kroz bespovratna sredstva iz sredstava Mehanizma za oporavak i otpornost, dodijeljena od strane Agencije za elektroničke medije.  Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije. Europska unija i Europska komisija ni Agencija za elektroničke medije ne mogu se smatrati odgovornima za njih.