Najave

22.08.2019. 14:57:49 - Kulturpunkt/Libela

do 18. rujna

Otvorene su prijave za Kulturpunktovu novinarsku školicu

(Foto: Kulturpunkt)

Kulturpunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti besplatni je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima medijske produkcije, suvremenih umjetničkih praksi i nezavisne kulturne scene.

Udruga Kurziv, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, provodi Školicu od 2009. i u dosadašnjih deset ciklusa obrazovano je preko 120 polaznica_ka. Ovaj jedinstveni edukacijski program organiziramo kako bismo pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motivirali mlade autore_ice za produkciju novinarskih tema iz tog područja.

Jedanaesti ciklus Školice počinje 2. listopada 2019. i traje do veljače 2020. godine. Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, a detaljan raspored i program polaznici_e će dobiti pri prvom susretu. Predavači_ce i voditelji_ce radionica istaknuti su kulturne radnice, medijski profesionalci i istraživači_ce, a ovogodišnji program organiziran je u tri modula.

Školica će obuhvatiti serije predavanja o medijima i medijskim politikama, predavanja o kulturnim politikama i nezavisnoj kulturnoj sceni, te predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama. Radionički segment obuhvatit će novinarsku produkciju u pisanom, audio i video formatu, prema interesima polaznica_ka, te analizu vizualnih i izvedbenih umjetničkih radova. Treći i završni segment programa uključuje produkciju završnog rada, uz izravnu mentorsku podršku. Svi će završni radovi biti objavljeni na portalu Kulturpunkt.hr. 

Prijava za edukacijski program treba sadržavati ime i prezime, kratki životopis i kontakt podatke (mail adresu, broj mobitela) te motivacijsko pismo i kratki autorski osvrt na neku temu iz područja kulture. Prijave treba slati na adresu novinarska.skolica[at]gmail.com s naslovom "Prijava za Školicu", najkasnije do srijede, 18. rujna u 24 sata.

Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijavu i program.

Kulturpunktova novinarska školica prima do 15 polaznika_ca, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem maila do 25. rujna. 

Edukacijski program provodi udruga Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, u suradnji s net.kulturnim klubom MaMa. 

Tagovi: kultura, kulturpunkt, kurziv, mama, novinarska školica, novinarstvo

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM