Najave

19.04.2017. 09:00:00 - Libela/Pariter

rijeka, cres, krk

Mjesec ženskog aktivizma

Sljedećih mjesec dana u Primorsko-goranskoj županiji održat će se 6 različitih radionica namijenjenih ženama svih generacija kojima će se obilježiti Mjesec ženskog aktivizma.

Projekt, koji su finacijski podržali Ekumenska inicijativa žena i Primorsko-goranska županija, a organizira udruga PaRiter, želi povezati i osnažiti žene na području Primorsko-goranske županije kako bi aktivno krenule u borbu s tradicionalnim obrascima patrijarhalnosti.

Interaktivnim radionicama u travnju i svibnju 2017. PaRiter želi približiti ženama koje žive u Rijeci i okolici, te na otocima Cresu i Krku informacije o tome kako prepoznati diskriminaciju, rodno uvjetovano nasilje ali i važnost ženskih prava, ravnopravnosti u društvu te aktivističkog djelovanja s ciljem stvaranja temelja za umrežavanje žena i njihovu suradnju odnosno za jačanje ženskog pokreta na području PGŽ-a.

Sve radionice su besplatne, no broj mjesta je ograničen te je tako za sve radionice potrebna prethodna prijava putem on-line obrasca ili e-maila udrugapariter@gmail.com.

 

RIJEKA

Sve riječke radionice će se održati na adresi Blaža Polića 2/IV, Rijeka.

Kako kultura određuje žensku sudbinu (19.4. u 17 sati)

Radionica na temu ženskog kulturnog skripta (životnog scenarija), osobno i grupno osnaživanje. Radionicu će voditi psihoterapeutkinja Kristina Stojanović Čehajić (Udruga Dizalica)

Girl empowerment! (2.5. u 17 sati)

Cilj radionice je otkrivanje vlastitih kreativnih potencijala i osnaživanje za donošenje autentičnih životnih izbora. Radionicu će voditi psihoterapeutkinja Kristina Stojanović Čehajić (Udruga Dizalica). 

Ljudska prava, ženska prava i rodna diskriminacija (3.5. u 18 sati)

Radionica će ženama omogućiti razumijevanje vlastitih ženskih prava i mogućnosti, te načine suzbijanja diskriminacije i predrasuda. Radionicu će voditi aktivistkinja Katarina Mikulić (PaRiter)

Feministička solidarnost unutar različitih sektora (8.5. u 18 sati)

Radionica o feminističkoj solidarnosti i važnosti intersekcionalnosti unutar pokreta za ženska i ljudska prava. Radionicu će voditi aktivistkinja Marinella Matejčić (PaRiter).

 

CRES

Žene okreću novu stranicu

(29.4. u 14 sati u Gradskoj knjižnici Frana Petrića Cres)

Edukativnu radionicu o prepoznavanju i borbi protiv rodno utemeljenog nasilja prema ženama će voditi mag. soc. Rada Kristina Kulić, koja ima dugogodišnje iskustvo rada u skloništu za žene i djecu žrtve nasilja.

 

KRK

Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

(27.4. u 17 sati u Velikoj vijećnici grada Krka.)

Radionicu o tome kako mediji ograničavaju uloge žene u društvu te kako utjecati na razbijanje predrasuda i smanjenje rodne nejednakosti u medijima održat će Tajana Broz, politologinja i suradnica udruge CESI te urednica portala Libela.org.

 

Više informacija dostupno je na internetski ili Facebook stranici udruge PaRiter.

Tagovi: cres, feminizam, krk, mjesec ženskog aktivizma, pariter, prava žena, rijeka, rodna ravnopravnost

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM