Preko plota

01.11.2014. 07:47:43 - Libela

Crna Gora

Podgorica: Povorku ponosa osiguravat će više od 1.800 policajaca

Povorka ponosa koja se održava u nedjelju, 2. studenog 2014. godine u Podgorici bit će druga po redu koja se održava u Crnoj Gori.

Iz crno-gorske policije poručuju kako će povorku osiguravati više od 1.800 policajaca, te da će učiniti sve kako bi sačuvali javni red i mir.

Prema najavi, povorka bi trebala krenuti ispred hotela Crna Gora, preko mosta Blaža Jovanovića, do stare zgrade vlade Crne Gore,  jer je ta ruta najlakša za osiguranje.

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević poručio je da će policijski službenici profesionalno odraditi svoj zadatak, kako bi sačuvali javni red i mir.

Predsjednik Upravnog odbora NVO Kvir Montenegro, koja je organizator povorke ponosa, Danijel Kalezić poručio je: "Sad već možemo govoriti o našoj tradiciji okupljanja i vidljivosti u Crnoj Gori. Ostvarili smo jako kvalitetnu suradnju s Upravom policije, a također nam je drago što smo uspostavili suradnju i s tužilaštvom. Ovo je posao koji je od značaja za čitavo društvo, ne samo za nas koji smo LGBT osobe. Borba za naša prava je borba za prava svih ostalih građana", 

Tagovi: crna gora, lgbt, osiguranje, podgorica, povorka ponosa, regija

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

Bocko:
Da malo predočimo javnosti da nasuprot radikalnoj manjini profesionalnih LGBT aktivista koji redovito nastupaju zajedno sa feminizmom postoji i tiha većina LGBT osoba koje samo žele živjeti svoj život , a ne nametati sumanuti gender ideologiju svima kao obavezu.

I u Škotskoj na proteklim euro-izborima pobjedio UKIP United Kingdom independent party - stranka antieuropske orijentacije), kao i da je izabrani UKIP-ov zastupnik u Europskom parlamentu, David Coburn, JAVNO DEKLARIRANI GAY?


Jučer je dao opsežan intervju Huffington Postu u kojem je detaljno pojasnio odnos ne samo UKIP-a nego i - kako je on naziva - "nove desnice" prema homoseksualcima i seksualnim manjinama općenito.


www.huffingtonpost.co.uk/2014...n_6060184.htmlCijeli intervju linkam na dnu posta, a u prevodu na hrvatski samo nekoliko glavnih točaka (prenosim prijevod sa drugog foruma)::

Zagovornici jednakosti u oblasti bračnih zajednica ponašaju se popust nacista - uništavaju instituciju oko koje je postignut konsenzus (građansko partnerstvo) i nameću "krivotvorena tumačenja jednakosti" kojima je jedini cilj izvrgnuti ruglu kršćansku vjeru i sveti sakrament braka "kakav jedino može postojati između muškarca i žene".
Coburn - koji je i sam u stabilnoj vezi duže od 30 godina i koji tu vezu definira kao "trajno prijateljstvo" tvrdi kako je donošenje Zakona kojim je omogućeno sklapanje istospolnih brakova izazvalo novi val homofobije u britanskom društvu, neviđen još od šezdesetih godina prošlog stoljeća, ali i da valja uočiti razliku kako je homofobija u šezdesetima bila uzrokovana predrasudama heteroseksualaca, dok su za sadašnji porast nesnošljivosti odgovorni isključivo "nacistički gay aktivisti" i njihova politička ideologija koja se temelji na iskrivljavanju pojma "jednakosti".
Nacistički gay aktivisti su po Coburnu oni koji "povijest svijeta ne prihvaćaju onakvom kakva ona jest, nego je žele retuširati i krivotvoriti" - onako kako su Hitler i Staljin krivotvorili povijest i povijesne dokumente prije njih samih.
Coburn koji je sebe opisao "spektakularno flambojantnom tetkurdačom" izjavio je kako se raduje očekivanim negativnim reakcijama popraćenima "eksplozijom užasnutosti" koje će predvoditi gay udruge poput Stonewalla i sličnih "gay nacista". - "ali to je sasvim u redu jer je riječ o ljudima koji su cijeli svoj život organizirali na način da "nekoliko puta tjedno eksplodiraju oko nečega" - to je njihova nasušna potreba ()
UKIP je do sada odbio sve predložene sastanke sa predstavnicima Stonewalla i drugih iz "gay nacističko-aktivističkog sektora" i to iz razloga jer im stranka odbija priznati samoproglašeni monopol u zastupanju interesa svih britanskih homoseksualaca, ali Coburn želi pojasniti kako to ne znači da UKIP nije stranka koja je otvorena i prijateljski raspoložena prema britanskim homoseksualcima. Čak i više od toga - UKIP želi biti politička stranka koja će i zastupati interese onih homoseksualaca koji prihvaćaju i zastupaju interese političkog programa UKIP-a, a koji se temelje na želji za napuštanjem članstva u Europskoj uniji. Pojedine izjave stranačkih kolega opisuje na način da su istovjetne stajalištima njegova oca - kojeg međutim svejedno posjećuje svakog tjedna i ne misli da ga mrzi jer o homoseksualnosti razmišlja drukčije od njega.


Za one koji ne znaju, UKIP je na izborima za EU parlament podržala i stranka koja se bori za prava muškaraca i dječaka u UK:
j4mb.wordpress.com/Općenito je posvuda vidljiv trend da gay populacija napušta feministice i priključuje se pokretima za prava muškaraca.
naime, u sve radikalnijim stavovima feministice sve češće napadaju i gay muškarce - jer su muškarci, pa onda automatski i muške svinje.
04.11.2014. 07:48
zlatan:
A taj David Coburn, o kakvom krivotvorenju povijesti lupeta? Vidim piše da su Hitler i Staljin krivotvorili povijest, pa on tvrdi da su i sadašnji gay-nacistički aktivisti također krivotvorili istinu. Koje perverzne gluposti!
Kao da postoji apsolutna istina, ali ako je netko krivotvorio povijest i kakvu-takvu istinu u svezi povijesti, onda su to upravo Britanci i Amerikanci.
Dovoljno se samo sjetiti britanske bahatosti kada spominju svoje kolonijalno razdoblje, ili npr.američke laži o Alamu u Texasu. Kao što znamo tadašnje SAD su u neobjavljenom, osvajačkom ratu napali Meksiko 1845-1848. Zauzeli su cijeli njegov sjeverni prostor, istina tada slabo naseljen. To je danas prostor zapada i jugozapada SAD-a, odnosno golemi prostor od Texasa do Californije.
Kada veličaju to razdoblje Amerikanci lažu samo tako. Ali tko se to udavio u laži?
U naše doba imali smo tako bahatu laž da Sadam Husein ima oružje za masovno uništavanje. Na čelu te laži bili su američki predsjednik Bush i britanski premijer Blair. I kao što znamo poveli su rat, u kojem nitko nikada nije prebrojao poginule Iračane, ali su i cijeli prostor Srednjeg istoka bacili u kaos, koji gledamo ove dane.
Prema tome, taj David Coburn blago rečeno beljezga, jer po tko zna po koji put Britanci i Amerikanci tako besramno lažu.
Ponosan sam što sam bio u demonstracijama te 2003 godine, koje su organizirane i u Hrvatskoj protiv toga rata.
04.11.2014. 20:53

Iz drugih medija

AEM