Preko plota

21.11.2016. 21:53:08 - Libela

'ponižavajuće je slušati njega da priča o medijskim slobodama'

Novinari i novinarke napustili/e skup kada je Vučić započeo govor

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Screenshot: YouTube)

Desetak novinara/ki nekoliko redakcija iz prosvjeda su napustili/e regionalni medijski skup u Beogradu, tijekom govora predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, prenose srbijanski mediji.

Skup su napustili/e novinari/ke Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), KRIK-a, BIRN-a, Centra za istraživačko novinarstvo iz Crne Gore i Magločistača iz Subotice, kao i još pojedini kolege.

Direktor CINS-a Branko Čečen rekao je da se odlučio na taj korak jer je Vučić propustio priliku da započne pravi dijalog s medijima i s novinarima/kama dok su se, kako kaže, njegovi suradnici još gore ponašali prema novinarskoj profesiji.

"Za mene bi bilo osobno ponižavanje da sjedim na ovoj konferenciji i da s čovjekom koji je pokazao da mu nimalo nije stalo do slobode medija, razgovaram o slobodi medija. Još mi je manje stalo do toga da slušam od njega o kvaliteti medija i o kvaliteti novinarskog rada u ovoj zemlji. Niti je stručan za to, niti je poslije svega što je radio u tom pogledu čovjek koji ima pravo da o tome govori", rekao je Čečen.

Prema prenošenju srbijanskih medija, nakon Vučićevog obraćanja, generalni tajnik medijske organizacije SEEMO Oliver Vujović priopćio je prisutnima da će Vučić odgovarati samo na pitanja stranih novinara/ki.

Predsjednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović otkazao je danas iz protesta sudjelovanje na regionalnoj medijskoj konferenciji u Beogradu i naveo da to čini jer je najavljeno da će je otvoriti predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, za kojeg je rekao da je 'provjereni neprijatelj medijskih sloboda'.

Tagovi: aleksandar vučić, centar za istraživačko novinarstvo srbije, mediji, medijske slobode, preko plota, region, sloboda novinarstva, srbija

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM