Preko plota

 • Pretučen zbog ljubičaste torbe za psa

  Pretučen zbog ljubičaste torbe za psa

  U Beogradu je ovog vikenda pretučen Ilija Vučević samo zato što su dvojica muškaraca mislili da je homoseksualac jer je nosio ljubičastu torbu za psa. "Čekali smo u redu u piceriji kada sam prišao drugu da uzmem picu, jedan od njih je počeo da provocira da sam peder zato što nosim (...)

 • Napadnut LGBT klub u centru Ljubljane

  Napadnut LGBT klub u centru Ljubljane

  U petak u 6 ujutro napadnut je L GBT klub Tiffany u Metelkovoj ulici u Ljubljani. Nepoznati nasilnici razbili su ulazna vrata i prozore kluba, ušli unutra, vikali i psovali, prijetili zaposlenicima/ama koji/e su se zabarikadirali unutra. Iako traumatizirani, zaposlenici/e nisu ozlijeđeni/e.

 • Beograd Pride izabran za domaćina Euro Pridea

  Beograd Pride izabran za domaćina Euro Pridea

  Beograd Pride izabran je za domaćina Euro Pridea 2020. godine. Europske LGBTIQ organizacije, članice European Pride Organisers Association odabrale su Beograd Pride s nadmoćnih 71 posto glasova. Beogradska povorka ponosa tako je prikupila više glasova od ostalih predloženih opcija: (...)

 • Uz slogan 'ne odričem se' održana Parada ponosa u Beogradu

  Uz slogan 'ne odričem se' održana Parada ponosa u Beogradu

  Pod sloganom 'Ne odričem se', jučer je održana Parada ponosa u Beogradu koja je okupila nekoliko tisuća ljudi. Okupljeni/e su prošetali/e do najvažnijih institucija u zemlji, Skupštine i Vlade Srbije, kako bi ukazali na potrebu rješavanja problema LGBT+ zajednice u Srbiji.

 • 'Dan tradicionalne porodice' potiče mržnju i huškačku retoriku spram LGBTIQ osoba

  'Dan tradicionalne porodice' potiče mržnju i huškačku retoriku spram LGBTIQ osoba

  Feministički antimilitaristički kolektiv (FAK) izražava zabrinutost spram iznesene podrške Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo (SSOOiO FBiH – KO KS) manifestaciji "Dan tradicionalne porodice" .

 • Ženama Kruščice prestižna europska nagrada za hrabrost

  Ženama Kruščice prestižna europska nagrada za hrabrost

  Hrabre žene, koje su tokom 500 dana branile pristup preko mosta, kako bi spriječile izgradnju male hidroelektrane na rijeci Kruščici, zbog svoje hrabrosti i ustrajnosti dobitnice su nagrade koju dodjeljuje " EuroNatur ", europski fond za prirodnu baštinu, prenosi Buka portal.

 • Crna Gora nije usvojila zakon o životnom partnerstvu

  Crna Gora nije usvojila zakon o životnom partnerstvu

  Zakon o životnom partnerstvu nije dobio potrebnu većinu u parlamentu Crne Gore, iako ga je predložila Vlada. Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni centar smatraju da je ne usvajanjem ovog zakona poražen demokratski proces i sveukupan europski put Crne Gore.

 • U Beogradu održan prosvjed zbog ubojstva LGBTIQ aktivistkinje Elene Grigoryeve

  U Beogradu održan prosvjed zbog ubojstva LGBTIQ aktivistkinje Elene Grigoryeve

  Grupa nevladinih organizacija, predvođenih Ženama u crnom , prosvjedovala je u četvrtak, 25. srpnja, ispred Ambasade Ruske Federacije u Beogradu, zahtijevajući od ruskih vlasti da pod hitno pronađu osobe odgovorne za ubojstvo LGBTIQ aktivistkinje Elene Grigoryeve koja je nasmrt izbodena (...)

 • Novčana kazna TV SA zbog priloga o kodeksu ponašanja i odijevanja na Univerzitetu u Sarajevu

  Novčana kazna TV SA zbog priloga o kodeksu ponašanja i odijevanja na Univerzitetu u Sarajevu

  Regulatorna agencija za komunikacije izdala je rješenje kojim kažnjava Televiziju Sarajevo sa 2.500 KM zbog kršenja Kodeksa o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija u prilogu o kodeksu odijevanja i ponašanja na Univerzitetu u Sarajevu koji je emitovan u julu 2018. godine.

 • Novi napad na aktiviste UDIK-a

  Novi napad na aktiviste UDIK-a

  Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) ovom prilikom obavještava javnost da se dogodio još jedan homofobni napad na aktiviste UDIK-a. Napad se dogodio jučer u 18:15h sati u Grbavičkoj ulici u Sarajevu, pri čemu su četvorica/petorica punoljetnih ili maloljetnih lica napala (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM