Preko plota

 • Filmski festival Merlinka po treći put u Sarajevu

  Filmski festival Merlinka po treći put u Sarajevu

  Idućeg tjedna, točnije od 30. siječnja do 1. veljače, Sarajevski otvoreni centar će po treći puta organizirati i ugostiti u Art kinu Kriterion, Međunarodni festival queer filma Merlinka. U okviru tri dana festivalskog programa, bit će prikazano pet dugometražnih dokumentarnih i igranih (...)

 • Maja Raičević: 'Centru za ženska prava probleme je prijavilo 98 žena'

  Maja Raičević: 'Centru za ženska prava probleme je prijavilo 98 žena'

  Centru za ženska prava, tijekom prošle godine obratilo se 98 žena s problemima partnerskog i obiteljskog nasilja, priopćila izvršna direktorica te nevladine organizacije (NVO), Maja Raičević , javljaju crnogorski mediji. Raičević je kazala kako se u skoro svim slučajevima radilo o (...)

 • Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Prosvjedi u Makedoniji se nastavljaju. Ovoga puta za LGBTI prava, a protiv Vladinih homofobnih ustavnih promjena. Sutra ujutro Nacionalna mreža protiv homofobije i transfobije (NMHT) će organizirati prosvjed ispred Ureda javnog tužitelja.

 • Disciplinske i kaznene mjere za studente/ice koji/e su sudjelovali/e u blokadi

  Disciplinske i kaznene mjere za studente/ice koji/e su sudjelovali/e u blokadi

  Dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu, Miloš Arsenijević, podnio je zahtjev državnom odvjetništvu za pokretanje istrage protiv studenata i studentica koji su sudjelovali/e u blokadi fakulteta koja je završila prošli tjedan, prenosi novosti.rs .

 • U Srbiji u 2014. oko 16.500 tražitelja/ica azila

  U Srbiji u 2014. oko 16.500 tražitelja/ica azila

  U Srbiji je 2014. godine oko 16.500 osoba izrazilo namjeru tražiti azil, što je dvostruko više nego 2013. godine, podaci su koje je Komesarijat za izbjeglice i migracije predstavio 15. siječnja. Međutim, vrlo mali broj osoba - prošle godine samo sedam - ostaje u Srbiji do kraja procesa (...)

 • 'Posljednji napadi na novinarke i novinare samo su vrh ledenog brijega'

  'Posljednji napadi na novinarke i novinare samo su vrh ledenog brijega'

  Posljednji napadi na novinarke i novinare u Bosni i Hercegovini samo su vrh ledenog brijega kada se radi o odnosu bosanskohercegovačkih političkih elita prema medijima, ali i o stanju u društvu općenito, zaključak je sastanka novinarki i novinara Mostara, u organizaciji Udruženja BH novinari (...)

 • Protesti protiv kršenja prava novinara/ki i slobode medija u BiH

  Protesti protiv kršenja prava novinara/ki i slobode medija u BiH

  Nakon policijskog pretresa prostorija redakcije portala Klix.ba radi nedavno objavljene tajne snimke navodne kupovine glasova u Republici Srpskoj, nasilje nad novinarima/kama i medijskim slobodama u Bosni i Hercegovini se nastavlja s verbalnim napadima i prijetnjama glavnoj urednici i (...)

 • Prekršaj prava novinara/ki redakcije Klix.ba

  Prekršaj prava novinara/ki redakcije Klix.ba

  Pripadnici/ice MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske (RS) nakon sedmosatnog pretresa napustili su prostorije redakcije portala Klix.ba u Sarajevu gdje su vršili istragu zbog - kako se pretpostavlja - nedavno objavljene tajne snimke navodne kupovine glasova u Republici Srpskoj, (...)

 • Prva godina rada LGBTIQ centra

  Prva godina rada LGBTIQ centra

  Povodom godišnjice crnogorskog LGBTIQ socijalnog centra donosimo njihovo priopćenje u kojem rezimiraju svoj rad. "Protekla godina, istorijska je po svom razvoju socijalnog, kulturnog, umjetničkog i zabavnog života LGBTIQ osoba u Crnoj Gori.

 • Studentski prosvjedi se nastavljaju

  Studentski prosvjedi se nastavljaju

  Makedonski studenti i studentice prosvjeduju već mjesec dana protiv reforme visokog obrazovanja koje predlaže makedonska vlada. Naime, studenti i studentice se protive predloženim izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju prema kojima bi svi student/ice morali položiti 'državni ispit' i (...)

Iz drugih medija

AEM