Preko plota

 • Mediji pomažu širiti ksenofobiju prema izbjeglicama i migrantima

  Mediji pomažu širiti ksenofobiju prema izbjeglicama i migrantima

  Koalicija za borbu protiv govora mržnje i zločina iz mržnje tvrdi kako su institucije Bosne i Hercegovine nespremne su dočekale povećanje priliva migranata i izbjeglica u našoj državi, što se direktno odrazilo na uvjete u kojima se ove osobe nalaze.

 • Akcija 'Stop fašizmu' u Beogradu

  Akcija 'Stop fašizmu' u Beogradu

  Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Inicijativa mladih za ljudska prava, antifa-hor Naša pjesma, Savez antifašista Srbije i Žene u crnom, organiziraju antifašističku akciju STOP FAŠIZMU , koja će se održati 9. maja, od 15:30 do 16:30, ispred Spomenika obešenim rodoljubima (Terazije 12, kod (...)

 • IDAHOT u BIH: Podrška je ključna za ravnopravnost

  IDAHOT u BIH: Podrška je ključna za ravnopravnost

  Od 2005. godine, 17. svibanj se obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT). Ovaj dan se obilježava u više od 130 zemalja u svijetu, a službeno su ga priznale mnoge zemlje, kao i Europski parlament. Dana 17. svibnja 1990. godine, Svjetska zdravstvena (...)

 • Sloboda okupljanja: pravo za sve ili privilegija za pojedine?

  Sloboda okupljanja: pravo za sve ili privilegija za pojedine?

  U okviru programa za 17. maj, Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, Sarajevski otvoreni centar poziva na regionalnu konferenciju o ljudskim pravima LGBTI osoba pod nazivom "Sloboda okupljanja: pravo za sve ili privilegija za pojedine?" koja će biti održana u ponedjeljak, (...)

 • Privedeni aktivisti na Prvomajskom protestu u Beogradu

  Privedeni aktivisti na Prvomajskom protestu u Beogradu

  Tijekom Prvomajskog protesta u Beogradu dvije osobe su uhićene. Kako je navedeno, uhićene su zbog ' verbalnog napada na ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije, Zorana Đorđevića ', koji je prisustvovao protestu povodom Međunarodnog praznika rada.

 • Bugarska prekinula ratifikaciju Istanbulske konvencije

  Bugarska prekinula ratifikaciju Istanbulske konvencije

  Bulagrske vlasti pokazale su potpuno ignoriranje sustavnih napada na žene odbacivši europski ugovor usmjeren na borbu protiv nasilja nad ženama , izjavila je u srijedu skupina za ljudska prava Bugarski Helsinški odbor (BHC). Vladajuća stranka GERB u veljači je povukla Istanbulsku (...)

 • Slikovnica 'Moja dugina obitelj' dolazi u Beograd!

  Slikovnica 'Moja dugina obitelj' dolazi u Beograd!

  Organizacije Gayten-LGBT i Da se zna pozivaju vas na predstavljanje slikovnice " Moja dugina obitelj " nevladine organizacije Dugine obitelji. Predstavljanje slikovnice i druženje s njenim autorima/cama održat će se u dva navrata: 21. travnja od 15 do 17 sati na radionici za LGBTIQ (...)

 • Feminističke heroine koje su mijenjale historiju u BiH

  Feminističke heroine koje su mijenjale historiju u BiH

  Amila Hrustić Batovanja , Masha Durkalić i Hatidža Gušić pokrenule su projekt obilježavanja mjeseca ženske povijesti i tijekom cijelog marta na blogu su se svaki dan jedom objavom prisjećale značajnih žena Bosne i Hercegovine. "Mjesec mart je Mjesec ženske historije (...)

 • Sarajevo ne dopušta skup podrške trans osobama

  Sarajevo ne dopušta skup podrške trans osobama

  Sarajevski otvoreni centar danas je održao press konferenciju u Sarajevu kako bi skrenule/i pažnju na nedopustivo ograničavanje slobode okupljanja LGBTI osobama. Prenosimo njihovo priopćenje: Sarajevski otvoreni centar sredinom mjeseca marta uputio je zahtjev Opštini Centar povodom (...)

 • Likovi žena na BIH novčanicama

  Likovi žena na BIH novčanicama

  Potaknuti/e činjenicom da likovi žena nisu zastupljeni na bh. novčanicama, Sarajevski otvoreni centar je uputio dopis Centralnoj banci Bosne i Hercegovine u kojem su predložili/e da Adela Ber Vukić , Mica Todorović , Vahida Magajlić , Vera Šnajder i Laura Papo Boherta budu (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM