Preko plota

 • Šetnja u našim cipelama

  Šetnja u našim cipelama

  Sarajevski otvoreni centar u suradnji s Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine , u petak 28.09. u 18:00 sati organizira obilježavanje 10 godina LGBTI aktivizma. Manifestacijom pod nazivom "10 godina poslije: Šetnja u našim cipelama"obilježava se 10 godina aktivizma od prvog Queer (...)

 • LiceUlice želi uključiti veći broj marginaliziranih žena u programe podrške!

  LiceUlice želi uključiti veći broj marginaliziranih žena u programe podrške!

  Fond LICEULICE pokrenuo je crowdfunding kampanju s ciljem zapošljavanja i obučavanja 10 teško zapošljivih žena i uključivanjem istih u njihove programe podrške. Naime, Fond je osnovan 2010. godine s ciljem realizacije programa direktne podrške marginaliziranim skupinama kako bi se (...)

 • Pod sloganom #ReciDa održana Parada ponosa u Beogradu

  Pod sloganom #ReciDa održana Parada ponosa u Beogradu

  Parada ponosa pod sloganom #ReciDa održana je u nedjelju, 16. rujna u Beogradu. Povorka je prošla bez incidenata, uz jako policijsko osiguranje. Više od tisuću osoba prošetalo je Beogradom te su poslali poruke ljubavi i ponovili svoja očekivanja od vladajućih : želju da se donese (...)

 • LGBTI zajednica nije samogetoizirana nego je isključena iz društva

  LGBTI zajednica nije samogetoizirana nego je isključena iz društva

  Privilegije funkcionišu na način da ih oni/e koji/e su privilegovani/e ne primjećuju. Privilegije su dio njihovog statusa. Oni/e koji/e su privilegovani/e u ogledalu ne vide svoje privilegije. To pitanje je čak i jezički konstruisano na način da se ljudi koji nisu integrisani dio standarda (...)

 • Nova nada za povratnice u Odžaku

  Nova nada za povratnice u Odžaku

  Saću Bikić iz Odžaka, zatekli smo u njenom plasteniku. Vrijedno je radila u njemu, čisteći malo zaostale trave. Divila se izgeldu svog paradajza. Iza plastenika, pokazala nam je parcelu sa zasađenim krompirom. Ova žena, danas živi sa unukom.

 • Knjiga #ŽeneBiH postaje stvarnost

  Knjiga #ŽeneBiH postaje stvarnost

  Za četiri dana, 12.09.2018. godine, počinje crowdfunding kampanja projekta #ŽeneBiH , po čijem će završetku biti objavljena knjiga o izuzetnim bh. ženama, prva takva u povijesti Bosne i Hercegovine. Povodom izdavanja knjige izdato je i priopćenje koje u nastavku prenosimo u cijelosti: (...)

 • Destigmatizacija menstruacije kroz nove medije

  Destigmatizacija menstruacije kroz nove medije

  I danas, u 21. stoljeću, menstruacija i dalje predstavlja tabu temu. O njoj se ne priča javno, u reklamama se banalizira, a od pomisli da muškarac kupi uloške mnogi padaju u nesvijest. Kako bi razbila mitove o menstrukaciji, potaknula otvorenu raspravu o ovoj temi i pružila djevojčicama i (...)

 • Svako autovanje predstavlja politički čin izlaska u javnu sferu

  Svako autovanje predstavlja politički čin izlaska u javnu sferu

  Autovanje je prilično bitan čin za skoro svaku LGBTI osobu, a podrazumijeva otkrivanje i priznavanje svog nenormiranog seksualnog ili rodnog identiteta. Heteroseksualne osobe se u odnosu na općeprihvaćeni standard seksualnosti i doživljaj roda ne suočavaju sa pitanjem autovanja.

 • Određuje li nas seksualnost kao osobu?

  Određuje li nas seksualnost kao osobu?

  Koliko puta smo u serijama i filmovima vidjeli/e da u momentu autovanja LGBT osoba obavezno naglašava da je ista osoba, i da se ništa nije promijenilo. Gledajući najnoviji romantični film Love, Simon jasno nam je da i u liberalnim obiteljima, u nekim srećnijim zemljama, taj problem ostaje (...)

 • Analiza osuđujućih sudskih presuda za prekršajno djelo prostitucije

  Analiza osuđujućih sudskih presuda za prekršajno djelo prostitucije

  Autonomni ženski centar Beograd objavio je publikaciju 'U ime (muškog) naroda: analiza osuđujućih sudskih presuda za prekršajno delo prostitucija' . Podaci su sakupljeni na temelju svih prekršajnih sudova u Srbiji i presuda donesenih 2016. godine.

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM