Preko plota

 • BIH: MUP educirao svoje policijske službenike/ce o zločinu iz mržnje

  BIH: MUP educirao svoje policijske službenike/ce o zločinu iz mržnje

  Sarajevski otvoreni centar je tokom 2016. godine zagovarao sa svim kantonalnim MUP-ovima na području FBiH da modul o zločinu iz mržnje uvrste u svoje permanentne, tj. obavezne obuke u 2017. godini. Permanentne/obavezne obuke su one koji svi policijski službenici/e unutar jednog MUP-a pohađaju i (...)

 • Žene u crnom: Srebrenica 8372

  Žene u crnom: Srebrenica 8372

  Priopćenje Žena u crnom prenosimo u cijelosti. U okviru obeležavanja 23 godišnjice genocida u Srebrenici, Žene u crnom, uz podršku umetničkih kolektiva Škart i Dah teatar iz Beograda, aktivistkinja i aktivista civilnog društva, organizuju 10. jula 2018. od 19:30 do 20:30, na Trgu (...)

 • Blasfem - feministička priča zajedništva i antiratni prozor u svijet

  Blasfem - feministička priča zajedništva i antiratni prozor u svijet

  U razdoblju od 14. do 16. lipnja održan je drugi po redu banjalučki feministički festival 'Blasfem'. U kontekstu tematike obrađivane na navedenom festivalu sami/e organizatori/ce navode "ovakvo promatranje svijeta dolazi sa pozicije margine, ali istovremeno otkriva i prostor snage koji (...)

 • Ženska inicijativa zaustavila izgradnju brane na rijeci Kruščici

  Ženska inicijativa zaustavila izgradnju brane na rijeci Kruščici

  Inicijativa 'Brave women of Kruščica' dobila je sudski spor u kojem se bore protiv gradnje brane na rijeci Kruščici. Kantonalni sud u Novom Travniku prošli je tjedan odlučio da se ekološka dozvola za gradnju brane na rijeci odbacuje, što znači da se hitno trebaju zaustaviti daljnji radovi jer (...)

 • 'Bajke su za svakoga' u Podgorici

  'Bajke su za svakoga' u Podgorici

  Nakon Zagreba i Sarajeva, publikacija 'Bajke su za svakoga' promovirat će se i u Podgorici, u subotu 16. lipnja od 19:00 sati u Koncept Art Space Caffeu. Nvo Juventas poziva vas da čujete kako se kodovi u bajkama koje znamo iz djetinjstva mogu mijenjati.

 • Blasfem: Osobno je političko

  Blasfem: Osobno je političko

  Drugi BLASFEM , koji će se održati od 14. do 16 . lipnja 2018. godine, nastavlja nesmiljenom žestinom otvarati teme od društvenog značaja kroz feminističku optiku pod starim ali i dalje aktualnim sloganom "Još jednom: lično je političko!" Prenosimo njihov poziv: Ovakvo (...)

 • Priopćenje organizacijskog odbora povodom beogradske Parade ponosa

  Priopćenje organizacijskog odbora povodom beogradske Parade ponosa

  Povodom skorog održavanja Parade ponosa u Srbiji, organizacijski odbor iste izdao je priopćenje koje u nastavku prenosimo u cijelosti: Parada ponosa Srbije , središnji skup Mjeseca ponosa, koji se obilježava u cijelom svijetu u lipnju svake godine, u Beogradu će biti održana u subotu, (...)

 • BiH: Zajedno u kampanji protiv homofobije i transfobije

  BiH: Zajedno u kampanji protiv homofobije i transfobije

  Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) Sarajevski otvoreni centar pokrenuo je medijsku kampanju čiji fokus je na važnosti i potrebi pružanja podrške lezbejkama, gej muškarcima, biseksualnim, trans i interspolnim osobama od strane institucija, te (...)

 • Mediji pomažu širiti ksenofobiju prema izbjeglicama i migrantima

  Mediji pomažu širiti ksenofobiju prema izbjeglicama i migrantima

  Koalicija za borbu protiv govora mržnje i zločina iz mržnje tvrdi kako su institucije Bosne i Hercegovine nespremne su dočekale povećanje priliva migranata i izbjeglica u našoj državi, što se direktno odrazilo na uvjete u kojima se ove osobe nalaze.

 • Akcija 'Stop fašizmu' u Beogradu

  Akcija 'Stop fašizmu' u Beogradu

  Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Inicijativa mladih za ljudska prava, antifa-hor Naša pjesma, Savez antifašista Srbije i Žene u crnom, organiziraju antifašističku akciju STOP FAŠIZMU , koja će se održati 9. maja, od 15:30 do 16:30, ispred Spomenika obešenim rodoljubima (Terazije 12, kod (...)

<< < 6 7 8 9 10 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM