Prozor u svijet

 • Uključivanje muškaraca i mladića u postizanje rodne ravnopravnosti

  Uključivanje muškaraca i mladića u postizanje rodne ravnopravnosti

  U Brazilu, u Rio de Janeiru je od 30.03. do 3.04. 2009. održan svjetski simpozij pod nazivom "Engaging Men and Boys in Achieving Gender Equality" (Uključivanje muškaraca i mladića u postizanje rodne ravnopravnosti). Simpozij sa oko 450 delegata/kinja, predstavnik/ica NVO-a, (...)

 • Urbano planiranje i graditeljstvo prijateljsko prema ženama

  Urbano planiranje i graditeljstvo prijateljsko prema ženama

  Kolumna je prenesena s Alertonline.org Nedavno su mediji izvještavali o slučajevima serijskih napadača i seksualnih zlostavaljača žena u velikim gradovima Hrvatske, Zagrebu i Osijeku.Napadi su se događali u centrima gradova, na ulici, usred bijelog dana.

 • Kreditirajte klikom : Kiva.org

  Kreditirajte klikom : Kiva.org

  Na Internet stranici wwww.kiva.org možete posuditi manje iznose novca pojedincu ili grupi koja pokreće ili želi poboljšati svoj posao, mali obrt ili inicijativu kako bi se izvukli iz siromaštva i omogućili svakodnevno preživljavanje ali i poboljšanje života svojoj obitelji i zajednici, (...)

 • Turska dobila novčanicu s likom žene

  Piše: Tajana Broz Index.hr donosi vijest kako je Turska dobila prvu novčanicu sa ženskim likom i to najavljuje s naslovom: Prvi put u povijesti lik žene otisnut na turskoj novčanici. Mi se pitamo kada ćemo na hrvatskim novčanicama imati lik žene? Inače, Fatma Alija prva je (...)

 • Berlusconijev najnoviji doprinos antologiji seksizma

  Piše: Tajana Broz Talijanski Premijer poznat po seksističkim izjavama poput ove: "Zapatero je sastavio vladu koja je odviše ružičasta, nešto što mi u Italiji ne možemo učiniti jer kod nas u politici prevladavaju muškarci. Zapatero si je napravio veliku nevolju, ali sam ju je (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM