Prozor u svijet

 • Harvey Weinstein osuđen na 23 godine zatvora

  Harvey Weinstein osuđen na 23 godine zatvora

  Bivši holivudski producent Harvey Weinstein osuđen je na 23 godine zatvora zbog seksualnog napada i silovanja. Na kaznu ga je osudio sudac James Burke , a Weinsteinova odvjetnica Donna Rotunno opisala je kaznu kao 'opscenu' i 'kukavičku' te je najavila žalbu.

 • Belgija: Kontracepcijske pilule i pilula za dan poslije postaju besplatne

  Belgija: Kontracepcijske pilule i pilula za dan poslije postaju besplatne

  Belgijska vlada odobrila je potpuno financiranje ženskih kontracepcijskih sredstava – kontracepcijskih pilula te pilula za dan poslije, objavila je ministrica zdravstva Maggie De Block . Mjera je dio zdravstvenog proračuna koji je odobrila vlada.

 • Škotska: Higijenski ulošci i tamponi postat će besplatni

  Škotska: Higijenski ulošci i tamponi postat će besplatni

  Škotski/e parlamentarni/e zastupnici/e podržali/e su prijedlog zakona koji nalaže da se na javnim mjestima omogući pristup besplatnim higijenskim ulošcima i tamponima. Plan zakona predložila je zastupnica Monica Lennon koja je prvi put prijedlog zakona podnijela 2017. Očekuje se da će (...)

 • Prosvjednice protiv femicida zapalile zgradu Vrhovnog suda

  Prosvjednice protiv femicida zapalile zgradu Vrhovnog suda

  U nedjelju, 23. veljače, stotine žena izašle su na marš u sjevernom meksičkom gradu Hermosillo (glavnom gradu pokrajine Sonora), u sklopu nedavnog vala militantnih prosvjeda žena u Meksiku protiv rastuće stope femicida i nasilja nad ženama u zemlji.

 • Harvey Weinstein proglašen krivim za silovanje

  Harvey Weinstein proglašen krivim za silovanje

  Sud u New Yorku proglasio je ovog ponedjeljka bivšeg holivudskog producenta Harveya Weinsteina (67) krivim za seksualne napade na nekoliko žena. Weinstein je sve optužbe negirao tvrdeći da se radilo o seksualnim odnosima uz pristanak, usprkos činjenici da ga je preko 80 žena koje su s (...)

 • Mnoge žrtve obiteljskoga nasilja nemaju kamo

  Mnoge žrtve obiteljskoga nasilja nemaju kamo

  Preživjele se vraćaju svom zlostavljaču ili spavaju na ulici jer ne mogu dokazati da su u opasnosti Najmlađe dijete Sare Mayer često pita: "Mama, koliko ćemo dana ostati ovdje?" Svaki put mu kaže da se više neće morati seliti, ali dosad nije uspjela održati svoje obećanje.

 • Švicarska: referendum za zabranu javne homofobije

  Švicarska: referendum za zabranu javne homofobije

  Švicarski_e glasači_ce složili_e su se u nedjelju da javnu homofobiju treba sankcionirati, dajući time zeleno svjetlo izmjeni zakona o diskriminaciji koji nije pružao zaštitu lezbijkama, gejevima i biseksualnim osobama. Protivnici_e godinama pripremane izmjene zakona tvrdili_e su da da će (...)

 • Novi zakon u Turskoj dopušta muškarcima da legalno siluju djevojke - ako se za njih ožene

  Novi zakon u Turskoj dopušta muškarcima da legalno siluju djevojke - ako se za njih ožene

  U turskom parlamentu je krajem siječnja u proceduru pušten užasavajući zakon koji omogućava silovateljima da izbjegnu kazne ako se ožene svojim maloljetnim žrtvama. Narodna demokratska stranka u Turskoj upozorava da bi to moglo legalizirati dječje brakove i silovanje i otvoriti vrata (...)

 • Talijanski vrhovni sud odbacio optužbe protiv Carole Rackete

  Talijanski vrhovni sud odbacio optužbe protiv Carole Rackete

  Vrhovni talijanski sud u petak se složio da Carola Rackete , njemačka kapetanica spasilačkog broda Sea-Watch3, ne bi trebala biti uhićena zbog prisilnog pristajanja na Siciliji i navodnog sudara s policijskim brodom. 31-godišnja Njemica uhićena je nakon što je navodno udarila policijski (...)

 • I zato plešemo

  I zato plešemo

  Nakon prijevoda poezije pjesnikinja i pjesnika Jehan Bseiso , Ghayatha Almadhouna , Dunye Mikhail i Hale Alyan , na Libeli vam predstavljamo još jednog pjesnika iz arapskog svijeta.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM