Prozor u svijet

 • 2/3 žena i djevojčica izloženo je seksualnom uznemiravanju u javnosti

  2/3 žena i djevojčica izloženo je seksualnom uznemiravanju u javnosti

  Rezultati ankete dobrotvorne organizacije Plan International UK pokazali su da dvije trećine djevojaka i žena u dobi od 14 do 21 godine doživi neki oblik seksualnog uznemiravanja u javnosti. U navedenoj anketi sudjelovalo je sveukupno 1000 Britanki, a pitanja su se odnosila na njihova (...)

 • Kampanjom na društvenim mrežama protiv stigmatizacije žrtava trgovine seksualnim robljem

  Kampanjom na društvenim mrežama protiv stigmatizacije žrtava trgovine seksualnim robljem

  Žrtve trgovine seksualnim robljem u Indiji snimaju audio zapise o svojim iskustvima koji će se koristiti u kampanji na društvenim mrežama , čiji se organizatori/ce nadaju da će smanjiti diskriminaciju koja prati žrtve čak i kada se spase iz pakla trgovine ljudima.

 • Nepal mora kvalitetnije zaštititi žene od seksualnih napada

  Nepal mora kvalitetnije zaštititi žene od seksualnih napada

  Jedna osoba je poginula, a nekoliko je ozlijeđeno krajem kolovoza dok je policija koristila silu kako bi zaustavila nedavne prosvjede potaknute silovanjem i ubojstvom djeteta u zapadnom Nepalu. Tijelo učenice pronađeno je u polju šećerne trske dan nakon što je nestala u srpnju.

 • Kriza u Venezueli povećava rizik od trgovanja za žene i djecu

  Kriza u Venezueli povećava rizik od trgovanja za žene i djecu

  Žene i njihova djeca koja bježe iz Venezuele nakon ekonomskog kolapsa u toj zemlji u povećanom su riziku od seksualnog iskorištavanja i trgovine ljudima dok pokušavaju pronaći sklonište diljem Južne Amerike, navode iz UN-a, a prenosi Thomson Reuters Foundation.

 • Spolni odgoj - što možemo naučiti od Nizozemske?

  Spolni odgoj - što možemo naučiti od Nizozemske?

  Ulazeći u Nemo, amsterdamski znanstveni muzej, posjetitelji se susreću s uobičajenim izlošcima: uzavrelim octom, kinetičkim igrama, lančanim reakcijama, demonstracijama hidroenergije i eksperimentima s lećama, prizmama i zrcalima. Ali na katu, u galeriji Teen Facts, dijelu posvećenom isključivo (...)

 • Smrt 9-godišnjaka još je jedan podsjetnik na probleme LGBT mladih

  Smrt 9-godišnjaka još je jedan podsjetnik na probleme LGBT mladih

  Samoubojstvo 9-godišnjeg učenika iz Colorada baca svjetlo na izazove rizične faktore koji utječu na mentalno zdravlje LGBTQ djece. Tek nekoliko dana nakon što se autao svojim kolegama_icama , Myles je doživio ozbiljno zlostavljanje u razredu.

 • Malezija: porast diskriminacije i nasilja prema LGBT osobama

  Malezija: porast diskriminacije i nasilja prema LGBT osobama

  Policija i vlasti izveli su u subotu raciju u malom noćnom klubu u Kuala Lumpuru . Lokal Blue Boy poznato je okupljalište LGBT osoba, ali godinama je bilo neopaženo od strane vlasti. Sve do prošlog vikenda. Dvadeset je muškaraca uhićeno zbog "nedopuštenog ponašanja".

 • Kako razgovaramo o ovisnosti

  Kako razgovaramo o ovisnosti

  Vjerojatno ste već čule_i o nedavnoj hospitalizaciji glumice i pjevačice Demi Lovato . Dok su u početku neki izvori navodili da je Lovato hospitalizirana zbog predoziranja heroinom, njezini su predstavnici za Variety izjavili da su takve informacije pogrešne i zatražili poštovanje za (...)

 • LGBT osobe psihološku pomoć radije traže online nego od stručnih osoba

  LGBT osobe psihološku pomoć radije traže online nego od stručnih osoba

  Budući da Ujedinjeno Kraljevstvo sve manje sredstava izdvaja za mentalno zdravlje, neki članovi LGBT+ zajednica pomoć traže online, od anonimnih stranaca. U siječnju je humanitarna neprofitna organizacija "King's Fund" utvrdila da je "od 2012./'13, financiranje centara za mentalno (...)

 • Reklama prikazuje žene koje zaista depiliraju dlake na tijelu

  Reklama prikazuje žene koje zaista depiliraju dlake na tijelu

  Američki brend 'Billie razors' objavio je reklamu u kojoj žene depiliraju dlake na svom tijelo. I koliko god to zvučalo nevjerojatno, ta reklama je vijest. Iako reklamna industrija već desetljećima reklamira različite britvice i kreme za depilaciju, žene u tim reklama uvijek su već (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM