Prozor u svijet

 • Alabama: Gradonačelnik pozvao na 'istrebljenje' LGBTIQ osoba

  Alabama: Gradonačelnik pozvao na 'istrebljenje' LGBTIQ osoba

  Mark Chambers pozvao je otvoreno u objavi na Facebooku na nasilje prema "homoseksualcima", "transvestitima", "socijalistima" i "ubojicama djece", navodi TV stanica WBRC. Prema navodima , gradonačelnik Carbon Hilla drži da su njegove riječi izvučene iz konteksta te se nedugo (...)

 • Jemenska redateljica bori se kamerom za ženska prava

  Jemenska redateljica bori se kamerom za ženska prava

  U dobi od dvije godine, jemenska redateljica Khadija Al-Salami svjedočila je kako je njezin otac tako jako pretukao njenu majku da su je hitno odveli u bolnicu. Nakon što njezin otac za to nije bio kažnjen, a nju su prisilno udali u dobi od 11 godina, pobunila se i počela koristiti (...)

 • Paragvaj: Tinejdžeri/ce prosvjedovali/e protiv seksualnog nasilja

  Paragvaj: Tinejdžeri/ce prosvjedovali/e protiv seksualnog nasilja

  Stotine djece i tinejdžera/ica izašlo je u nedjelju na ulice Asunciona, glavnog grada Paragvaja, u znak prosvjeda protiv nekažnjavanja seksualnog zlostavljanja i silovanja u zemlji. Prosvjedni program uključivao je ulično kazalište, pjesme, crteže i transparente s natpisima poput: "Ne budite (...)

 • Demokratski senatori i senatorice u borbi protiv republikanskih zakona o pobačaju u SAD-u

  Demokratski senatori i senatorice u borbi protiv republikanskih zakona o pobačaju u SAD-u

  Demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris objavila je novi plan za zaštitu prava na pobačaj, ujednivši se tako s istomišljenicima/cama u Bijeloj kući koji se pokušavaju oduprijeti republikanskim zakonima kojima se želi ograničiti ili zabraniti pravo žene na prekid trudnoće.

 • Veracruz: Brutalno ubojstvo trans žene kao jasna poruka mržnje spram LGBTIQ zajednice

  Veracruz: Brutalno ubojstvo trans žene kao jasna poruka mržnje spram LGBTIQ zajednice

  Transrodna žena ubijena je i obezglavljena tijekom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOBIT, 17. svibnja) u meksičkoj državi Veracruz. Prema policijskim izvješćima, ubijena je otprilike 24 sata nakon prijavljenog nestanka.

 • SAD: Pro-choice zakon u Vermontu priznaje pobačaj kao temeljno pravo

  SAD: Pro-choice zakon u Vermontu priznaje pobačaj kao temeljno pravo

  Vermontski zakon o pravu na pobačaj prije nekoliko dana pokrenuo je na nacionalnoj razini raspravu o nerođenom djetetu. Zakon se naziva "najradikalnijim zakonom protiv života u naciji", jer navodi kako je prekid trudnoće "temeljno pravo" i kao takvo mora ostati nepovredivo .

 • ACLU i Planned Parenthood podnijeli tužbe protiv država koje žele zabraniti pobačaj

  ACLU i Planned Parenthood podnijeli tužbe protiv država koje žele zabraniti pobačaj

  The American Civil Liberties Union (ACLU) i organizacija Planned Parenthood podnijeli su prošli tjedan tužbu kojom osporavaju zakon donesen u saveznoj državi Alabama kojim se zabranjuje pobačaj u gotovo svim okolnostima , a izvođenje prekida trudnoće čini kaznenim djelom kažnjivim do 99 (...)

 • Savezni sudac blokirao prijedlog zabrane pobačaja u Mississippiju

  Savezni sudac blokirao prijedlog zabrane pobačaja u Mississippiju

  Savezni je sudac prošlog tjedna blokirao zakon u saveznoj državi Mississippi kojim bi se zabranio pobačaj nakon detektiranja embrionalnog otkucaja srca , koji se može pojaviti šest tjedana nakon začeća, često i prije nego što žena zna da je trudna.

 • Kina: Sjevernokorejske izbjeglice prisiljene na seksualno ropstvo

  Kina: Sjevernokorejske izbjeglice prisiljene na seksualno ropstvo

  Tisuće žena i djevojaka iz Sjeverne Koreje prodano je u seksualno ropstvo u Kini, pokazuje novo izvješće , navodeći intervjue s preživjelima. Dok su neke žene prisiljene na brak, druge su prisiljene prostituciju. Istraga, koju je provela inicijativa Korejanska budućnost, bazirana u (...)

 • Predlažu zakone protiv pobačaja, a ne znaju kako funkcionira žensko tijelo

  Predlažu zakone protiv pobačaja, a ne znaju kako funkcionira žensko tijelo

  14. svibnja 2019. Senat Alabame je izglasao nezakonitost pobačaja od trenutka začeća s predviđenom kaznom do 99 godina zatvora, bez izuzeća za slučajeve silovanja i incesta. Ovo će biti najekstremniji antipobačajni zakon u SAD-u, a izglasali su ga muškarci koji ne znaju najosnovnije činjenice (...)

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM