Prozor u svijet

 • Poljska zabranila homofobne naljepnice na kojima je pisalo 'zona bez gejeva'

  Poljska zabranila homofobne naljepnice na kojima je pisalo 'zona bez gejeva'

  Poljski sud zabranio je konzervativnim novinama Gazeta Polska da tiskaju naljepnice "Zona bez gejeva", koje su bile plasirane uz tiskovinu, prenosi Gay Echo. Naljepnice prikazuju zastavu duginih boja prekriženu crnim iksom, što je izazvalo kritike američkog veleposlanstva u (...)

 • Prema dekriminalizaciji pobačaja na Novom Zelandu

  Prema dekriminalizaciji pobačaja na Novom Zelandu

  Pred novozelendanskim parlamentom 22. srpnja održan je golemi prosvjed, na kojemu su prosvjednice_i zahtijevali reformu novozelendanskog zakona o pobačaju, a za to vrijeme je Kabinet za zakonodavstvo pripremao prijedlog zakona kojim se pobačaj namjerava ukloniti iz Kaznenog zakona.

 • Ruskinje objavljuju slike modrica na društvenim mrežama kako bi upozorile na obiteljsko nasilje

  Ruskinje objavljuju slike modrica na društvenim mrežama kako bi upozorile na obiteljsko nasilje

  Tisuće žena u Rusiji objavljuje 'selfie' na društvenim mrežama na kojima su njihova lica prekrivena lažnom krvi i modricama kako bi utjecale na odluku Vlade i prisilile je da donese zakon koji regulira obiteljsko nasilje. Serija slučajeva nasilja koji su se nedavno odvili diljem Rusije (...)

 • Aktivistkinja za LGBTIQ prava ubijena u Rusiji

  Aktivistkinja za LGBTIQ prava ubijena u Rusiji

  Istaknuta ruska aktivistkinja za LGBTIQ prava Yelena Grigoryeva ubijena je u blizini svog doma u Sankt Peterburgu. Grigoryeva je nasmrt izbodena večer nakon što se njezino ime našlo na web stranici koja je nudila nagrade osobama koje napadaju LGBTIQ aktiviste/kinje.

 • Poljska: Na prvom Maršu ravnopravnosti u Bjalistoku privedeno 20 osoba

  Poljska: Na prvom Maršu ravnopravnosti u Bjalistoku privedeno 20 osoba

  Prvi 'Marš ravnopravnosti' u Bjalistoku na istoku Poljske, ovaj vikend, obilježilo je privođenje 20 osoba zbog izgreda te bačenih cigli, petardi, flaša i trulih jaja na sudionike/ice marša. Od toga je šesnaest osoba kažnjeno novčanim kaznama, a četiri će osobe odgovarati za napad, uključujući i (...)

 • Lashana Lynch bit će 007 u novom James Bond filmu

  Lashana Lynch bit će 007 u novom James Bond filmu

  Ostvarila se želja fanovima Jamesa Bonda koji/e su željeli/e da novi 007 bude ili crnac ili žena – filmskog špijuna će glumiti crna žena, navodi se u izvješću objavljenom u nedjelju. Stranica Daily Mail prenosi kako će britanska glumica Lashana Lynch , 31, biti predstavljena kao nova (...)

 • Godišnjica genocida nad Jezidima/kinjama proglašena danom akcije protiv femicida

  Godišnjica genocida nad Jezidima/kinjama proglašena danom akcije protiv femicida

  Njemačka federacija ženskih organizacija proglasila je 3. kolovoza, 5. godišnjicu genocida nad Jezidima na Sinjaru, danom akcije i pozvala sve da izađu na ulice u ime borbe protiv femicida . Dana 3. kolovoza 2014. borci ISIS-a napali su grad Sinjar u južnom Kurdistanu ubivši (...)

 • Afganistan: Žene protiv manipulacije izbornim rezultatima

  Afganistan: Žene protiv manipulacije izbornim rezultatima

  Skupina prosvjednica okupila se ovog utorka ispred američkog veleposlanstva u Kabulu, gdje su ponovile svoj zahtjev afganistanskoj vladi da čuje njihove glasove i odgovori na njihove zahtjeve u vezi sa "sveopćom prijevarom" u njihovim izbornim jedinicama tijekom parlamentarnih izbora 20. (...)

 • Indija mijenja zakon o pravima transrodnih osoba

  Indija mijenja zakon o pravima transrodnih osoba

  Indija je ovog tjedna izmijenila kontroverzni nacrt zakona o pravima transrodnih osoba, izvještavaju lokalni mediji. Ova izmjena rezultat je višemjesečnog protivljenja LGBTIQ zajednice koja tvrdi kako je navedeni zakon ograničavajući, a ne štiti prava transrodnih osoba.

 • Obiteljsko nasilje nad djevojčicama u porastu u Meksiku

  Obiteljsko nasilje nad djevojčicama u porastu u Meksiku

  Nasilje nad djevojkama u Meksiku od strane članova njihove vlastite obitelji naglo je poraslo posljednjih godina, povećavajući se za gotovo trećinu od 2010. do 2014. godine , navodi se u izvješću UNICEF-a. Djevojke trpe daleko više nasilja, silovanja, uznemiravanja i zlostavljanja kod (...)

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM