Prozor u svijet

 • Afganistan: Žene protiv manipulacije izbornim rezultatima

  Afganistan: Žene protiv manipulacije izbornim rezultatima

  Skupina prosvjednica okupila se ovog utorka ispred američkog veleposlanstva u Kabulu, gdje su ponovile svoj zahtjev afganistanskoj vladi da čuje njihove glasove i odgovori na njihove zahtjeve u vezi sa "sveopćom prijevarom" u njihovim izbornim jedinicama tijekom parlamentarnih izbora 20. (...)

 • Indija mijenja zakon o pravima transrodnih osoba

  Indija mijenja zakon o pravima transrodnih osoba

  Indija je ovog tjedna izmijenila kontroverzni nacrt zakona o pravima transrodnih osoba, izvještavaju lokalni mediji. Ova izmjena rezultat je višemjesečnog protivljenja LGBTIQ zajednice koja tvrdi kako je navedeni zakon ograničavajući, a ne štiti prava transrodnih osoba.

 • Obiteljsko nasilje nad djevojčicama u porastu u Meksiku

  Obiteljsko nasilje nad djevojčicama u porastu u Meksiku

  Nasilje nad djevojkama u Meksiku od strane članova njihove vlastite obitelji naglo je poraslo posljednjih godina, povećavajući se za gotovo trećinu od 2010. do 2014. godine , navodi se u izvješću UNICEF-a. Djevojke trpe daleko više nasilja, silovanja, uznemiravanja i zlostavljanja kod (...)

 • Gradonačelnica Mexico Cityja obećala iskorijenjivanje nasilja nad ženama

  Gradonačelnica Mexico Cityja obećala iskorijenjivanje nasilja nad ženama

  Prvi gradonačelnica Mexico Cityja najavila je iskorijenjivanje nasilja nad ženama i nekažnjavanje rodno uvjetovanog nasilja u glavnom gradu. "Da bi se izbjeglo i eliminiralo nasilje nad ženama... konačno, to je cilj", kazala je gradonačelnica Claudia Sheinbaum na skupu na kojem je organiziran (...)

 • Sjeverna Irska: Parlament podržao ozakonjenje pobačaja

  Sjeverna Irska: Parlament podržao ozakonjenje pobačaja

  Nakon što je podržao legalizaciju istospolnih brakova , Donji dom Parlamenta UK-a dao je podršku i ozakonjenju pobačaja s 322 glasa "ZA" i 99 "PROTIV", učinivši tako korak unaprijed u smjeru povećanja ljudskih prava u Sjevernoj Irskoj.

 • Europski sud za ljudska prava: Rusija se ne suočava s problemom obiteljskog nasilja

  Europski sud za ljudska prava: Rusija se ne suočava s problemom obiteljskog nasilja

  Rusija nije uspjela zaštititi ženu od ponavljanja nasilja od strane njezina bivšeg partnera, zaključio je u utorak Europski sud za ljudska prava, kazavši kako je njezin slučaj pokazao kako se Moskva ne suočava s problemom obiteljskog nasilja.

 • El Salvador ponovno otvara suđenje za žrtvu silovanja

  El Salvador ponovno otvara suđenje za žrtvu silovanja

  Žrtva silovanja u El Salvadoru, tinejdžerica koja je osuđena za ubojstvo i na zatvorsku kaznu od gotovo tri godine nakon što je rodila mrtvorođenče, ponovno će izaći pred sud idući tjedan , izjavili su njezini odvjetnici u srijedu. Evelyn Beatriz Hernandez osuđena je na zatvorsku kaznu od (...)

 • SAD: 214 000 dolara kazne migrantici koja se u crkvi sklonila od deportacije

  SAD: 214 000 dolara kazne migrantici koja se u crkvi sklonila od deportacije

  Savezne vlasti prijete gvatemalskoj migrantici s više od 214.000 dolara kazne nakon što je zatražila utočište u crkvi u Virginiji, rekao je svećenik crkve HuffPostu. Maria Chavalan Sut primila je prošlog utorka poštom obavijest o "namjeri za izricanjem kazne" iz američkog ICE-a (...)

 • Sjeverna Irska: Parlament podržao legalizaciju istospolnih brakova

  Sjeverna Irska: Parlament podržao legalizaciju istospolnih brakova

  Parlamentarni zastupnici glasali su u prilog dopuštanja istospolnih brakova u Sjevernoj Irskoj s 383 glasova 'za' nasuprot 73 glasa 'protiv'. Prema amandmanu koji je odobrio Donji dom, sekretarka Sjeverne Irske Karen Bradley mora formulirati propise potrebne za izmjenu zakona do 21. (...)

 • Nogometašice traže jednake plaće za osvajanje Svjetskog prvenstva

  Nogometašice traže jednake plaće za osvajanje Svjetskog prvenstva

  Skandiranje "Jednake plaće!" odjekivalo je s tribina Stade de Lyon u Francuskoj u nedjelju nakon pobjede američke ženske reprezentacije 2-0 nad Nizozemskom u utakmici za osvajanje FIFA Svjetskg prvenstva za žene. Videozapisi objavljeni na društvenim mrežama prikazivali su obožavatelje/ice (...)

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM