Prozor u svijet

 • Poljska: Na prvom Maršu ravnopravnosti u Bjalistoku privedeno 20 osoba

  Poljska: Na prvom Maršu ravnopravnosti u Bjalistoku privedeno 20 osoba

  Prvi 'Marš ravnopravnosti' u Bjalistoku na istoku Poljske, ovaj vikend, obilježilo je privođenje 20 osoba zbog izgreda te bačenih cigli, petardi, flaša i trulih jaja na sudionike/ice marša. Od toga je šesnaest osoba kažnjeno novčanim kaznama, a četiri će osobe odgovarati za napad, uključujući i (...)

 • Lashana Lynch bit će 007 u novom James Bond filmu

  Lashana Lynch bit će 007 u novom James Bond filmu

  Ostvarila se želja fanovima Jamesa Bonda koji/e su željeli/e da novi 007 bude ili crnac ili žena – filmskog špijuna će glumiti crna žena, navodi se u izvješću objavljenom u nedjelju. Stranica Daily Mail prenosi kako će britanska glumica Lashana Lynch , 31, biti predstavljena kao nova (...)

 • Godišnjica genocida nad Jezidima/kinjama proglašena danom akcije protiv femicida

  Godišnjica genocida nad Jezidima/kinjama proglašena danom akcije protiv femicida

  Njemačka federacija ženskih organizacija proglasila je 3. kolovoza, 5. godišnjicu genocida nad Jezidima na Sinjaru, danom akcije i pozvala sve da izađu na ulice u ime borbe protiv femicida . Dana 3. kolovoza 2014. borci ISIS-a napali su grad Sinjar u južnom Kurdistanu ubivši (...)

 • Afganistan: Žene protiv manipulacije izbornim rezultatima

  Afganistan: Žene protiv manipulacije izbornim rezultatima

  Skupina prosvjednica okupila se ovog utorka ispred američkog veleposlanstva u Kabulu, gdje su ponovile svoj zahtjev afganistanskoj vladi da čuje njihove glasove i odgovori na njihove zahtjeve u vezi sa "sveopćom prijevarom" u njihovim izbornim jedinicama tijekom parlamentarnih izbora 20. (...)

 • Indija mijenja zakon o pravima transrodnih osoba

  Indija mijenja zakon o pravima transrodnih osoba

  Indija je ovog tjedna izmijenila kontroverzni nacrt zakona o pravima transrodnih osoba, izvještavaju lokalni mediji. Ova izmjena rezultat je višemjesečnog protivljenja LGBTIQ zajednice koja tvrdi kako je navedeni zakon ograničavajući, a ne štiti prava transrodnih osoba.

 • Obiteljsko nasilje nad djevojčicama u porastu u Meksiku

  Obiteljsko nasilje nad djevojčicama u porastu u Meksiku

  Nasilje nad djevojkama u Meksiku od strane članova njihove vlastite obitelji naglo je poraslo posljednjih godina, povećavajući se za gotovo trećinu od 2010. do 2014. godine , navodi se u izvješću UNICEF-a. Djevojke trpe daleko više nasilja, silovanja, uznemiravanja i zlostavljanja kod (...)

 • Gradonačelnica Mexico Cityja obećala iskorijenjivanje nasilja nad ženama

  Gradonačelnica Mexico Cityja obećala iskorijenjivanje nasilja nad ženama

  Prvi gradonačelnica Mexico Cityja najavila je iskorijenjivanje nasilja nad ženama i nekažnjavanje rodno uvjetovanog nasilja u glavnom gradu. "Da bi se izbjeglo i eliminiralo nasilje nad ženama... konačno, to je cilj", kazala je gradonačelnica Claudia Sheinbaum na skupu na kojem je organiziran (...)

 • Sjeverna Irska: Parlament podržao ozakonjenje pobačaja

  Sjeverna Irska: Parlament podržao ozakonjenje pobačaja

  Nakon što je podržao legalizaciju istospolnih brakova , Donji dom Parlamenta UK-a dao je podršku i ozakonjenju pobačaja s 322 glasa "ZA" i 99 "PROTIV", učinivši tako korak unaprijed u smjeru povećanja ljudskih prava u Sjevernoj Irskoj.

 • Europski sud za ljudska prava: Rusija se ne suočava s problemom obiteljskog nasilja

  Europski sud za ljudska prava: Rusija se ne suočava s problemom obiteljskog nasilja

  Rusija nije uspjela zaštititi ženu od ponavljanja nasilja od strane njezina bivšeg partnera, zaključio je u utorak Europski sud za ljudska prava, kazavši kako je njezin slučaj pokazao kako se Moskva ne suočava s problemom obiteljskog nasilja.

 • El Salvador ponovno otvara suđenje za žrtvu silovanja

  El Salvador ponovno otvara suđenje za žrtvu silovanja

  Žrtva silovanja u El Salvadoru, tinejdžerica koja je osuđena za ubojstvo i na zatvorsku kaznu od gotovo tri godine nakon što je rodila mrtvorođenče, ponovno će izaći pred sud idući tjedan , izjavili su njezini odvjetnici u srijedu. Evelyn Beatriz Hernandez osuđena je na zatvorsku kaznu od (...)

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM