Prozor u svijet

 • U nekim dijelovima Indije rađaju se samo dječaci

  U nekim dijelovima Indije rađaju se samo dječaci

  Što bi moglo biti uzrok rađanju samo dječaka? U 132 sela u saveznoj državi Uttarakhand u Indiji, u posljednja tri mjeseca nije rođena nijedna djevojčica. Ima li u vodi nečega što, poput energetskog pića, daje krila spermijima koji nose Y kromosom? Ili ovu anomaliju uzrokuje nešto opasnije? U (...)

 • Veliki prosvjedi protiv rekordnog broja ubojstava žena u Peruu

  Veliki prosvjedi protiv rekordnog broja ubojstava žena u Peruu

  Tisuće prosvjednica_ka zauzelo je prošli tjedan ulice u različitim gradovima Perua prosvjedujući protiv alarmantnog broja slučajeva ubojstava žena. U 2019. godini je do lipnja u Peruu zabilježeno već 105 slučajeva femicida, što je najveći broj ubojstava žena u povijesti te zemlje.

 • Kriminalizacija snimanja ispod odjeće bez pristanka u Europi

  Kriminalizacija snimanja ispod odjeće bez pristanka u Europi

  Snimanje ispod nečije odjeće bez dopuštenja te osobe ( upskirting ) nedavno je postalo ilegalno u Ujedinjenom Kraljevstvu, piše euronews.com . U UK-u je snimanje ispod odjeće postalo kazneno djelo u veljači 2019. nakon kampanje spisateljice Gine Martin kojoj se to dogodilo na glazbenom (...)

 • Pravda za žrtvu silovanja optuženu za ubojstvo

  Pravda za žrtvu silovanja optuženu za ubojstvo

  Evelyn Beatriz Hernández , žena koja je preživjela silovanje a potom optužena za ubojstvo nakon što je u toaletu rodila mrtvo dijete, tijekom ponovljenog suđenja oslobođena je svih optužbi, nakon što je sud zaključio da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

 • Najranjivije stanovnice SAD-a mogle bi ostati bez zdravstvene skrbi

  Najranjivije stanovnice SAD-a mogle bi ostati bez zdravstvene skrbi

  Planned Parenthood i druge organizacije napuštaju jedini javno financirani program reproduktivne zdravstvene skrbi i najavljuju daljnju borbu Početak provedbe propisa (čini ih set od 25 zakona) koje je u svibnju ove godine uvela Trumpova administracija, a kojim je osiguran i (...)

 • Djeca se klackala na čeličnoj ogradi koja odvaja Meksiko i SAD

  Djeca se klackala na čeličnoj ogradi koja odvaja Meksiko i SAD

  Na ogradi koja odvaja El Paso i Juarez ovog vikenda osvanula je roza klackalica na kojoj su se igrala djeca s obje strane granice. Projekt koji je bio senzacija diljem društvenih mreža , rad je arhitektonskog studija Rael San Fratello .

 • Poljska zabranila homofobne naljepnice na kojima je pisalo 'zona bez gejeva'

  Poljska zabranila homofobne naljepnice na kojima je pisalo 'zona bez gejeva'

  Poljski sud zabranio je konzervativnim novinama Gazeta Polska da tiskaju naljepnice "Zona bez gejeva", koje su bile plasirane uz tiskovinu, prenosi Gay Echo. Naljepnice prikazuju zastavu duginih boja prekriženu crnim iksom, što je izazvalo kritike američkog veleposlanstva u (...)

 • Prema dekriminalizaciji pobačaja na Novom Zelandu

  Prema dekriminalizaciji pobačaja na Novom Zelandu

  Pred novozelendanskim parlamentom 22. srpnja održan je golemi prosvjed, na kojemu su prosvjednice_i zahtijevali reformu novozelendanskog zakona o pobačaju, a za to vrijeme je Kabinet za zakonodavstvo pripremao prijedlog zakona kojim se pobačaj namjerava ukloniti iz Kaznenog zakona.

 • Ruskinje objavljuju slike modrica na društvenim mrežama kako bi upozorile na obiteljsko nasilje

  Ruskinje objavljuju slike modrica na društvenim mrežama kako bi upozorile na obiteljsko nasilje

  Tisuće žena u Rusiji objavljuje 'selfie' na društvenim mrežama na kojima su njihova lica prekrivena lažnom krvi i modricama kako bi utjecale na odluku Vlade i prisilile je da donese zakon koji regulira obiteljsko nasilje. Serija slučajeva nasilja koji su se nedavno odvili diljem Rusije (...)

 • Aktivistkinja za LGBTIQ prava ubijena u Rusiji

  Aktivistkinja za LGBTIQ prava ubijena u Rusiji

  Istaknuta ruska aktivistkinja za LGBTIQ prava Yelena Grigoryeva ubijena je u blizini svog doma u Sankt Peterburgu. Grigoryeva je nasmrt izbodena večer nakon što se njezino ime našlo na web stranici koja je nudila nagrade osobama koje napadaju LGBTIQ aktiviste/kinje.

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM