Prozor u svijet

 • Veracruz: Brutalno ubojstvo trans žene kao jasna poruka mržnje spram LGBTIQ zajednice

  Veracruz: Brutalno ubojstvo trans žene kao jasna poruka mržnje spram LGBTIQ zajednice

  Transrodna žena ubijena je i obezglavljena tijekom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOBIT, 17. svibnja) u meksičkoj državi Veracruz. Prema policijskim izvješćima, ubijena je otprilike 24 sata nakon prijavljenog nestanka.

 • SAD: Pro-choice zakon u Vermontu priznaje pobačaj kao temeljno pravo

  SAD: Pro-choice zakon u Vermontu priznaje pobačaj kao temeljno pravo

  Vermontski zakon o pravu na pobačaj prije nekoliko dana pokrenuo je na nacionalnoj razini raspravu o nerođenom djetetu. Zakon se naziva "najradikalnijim zakonom protiv života u naciji", jer navodi kako je prekid trudnoće "temeljno pravo" i kao takvo mora ostati nepovredivo .

 • ACLU i Planned Parenthood podnijeli tužbe protiv država koje žele zabraniti pobačaj

  ACLU i Planned Parenthood podnijeli tužbe protiv država koje žele zabraniti pobačaj

  The American Civil Liberties Union (ACLU) i organizacija Planned Parenthood podnijeli su prošli tjedan tužbu kojom osporavaju zakon donesen u saveznoj državi Alabama kojim se zabranjuje pobačaj u gotovo svim okolnostima , a izvođenje prekida trudnoće čini kaznenim djelom kažnjivim do 99 (...)

 • Savezni sudac blokirao prijedlog zabrane pobačaja u Mississippiju

  Savezni sudac blokirao prijedlog zabrane pobačaja u Mississippiju

  Savezni je sudac prošlog tjedna blokirao zakon u saveznoj državi Mississippi kojim bi se zabranio pobačaj nakon detektiranja embrionalnog otkucaja srca , koji se može pojaviti šest tjedana nakon začeća, često i prije nego što žena zna da je trudna.

 • Kina: Sjevernokorejske izbjeglice prisiljene na seksualno ropstvo

  Kina: Sjevernokorejske izbjeglice prisiljene na seksualno ropstvo

  Tisuće žena i djevojaka iz Sjeverne Koreje prodano je u seksualno ropstvo u Kini, pokazuje novo izvješće , navodeći intervjue s preživjelima. Dok su neke žene prisiljene na brak, druge su prisiljene prostituciju. Istraga, koju je provela inicijativa Korejanska budućnost, bazirana u (...)

 • Predlažu zakone protiv pobačaja, a ne znaju kako funkcionira žensko tijelo

  Predlažu zakone protiv pobačaja, a ne znaju kako funkcionira žensko tijelo

  14. svibnja 2019. Senat Alabame je izglasao nezakonitost pobačaja od trenutka začeća s predviđenom kaznom do 99 godina zatvora, bez izuzeća za slučajeve silovanja i incesta. Ovo će biti najekstremniji antipobačajni zakon u SAD-u, a izglasali su ga muškarci koji ne znaju najosnovnije činjenice (...)

 • Senat Alabame donio zakon koji zabranjuje pobačaj i u slučaju silovanja

  Senat Alabame donio zakon koji zabranjuje pobačaj i u slučaju silovanja

  Senat američke savezne države Alabame, u kojem dominiraju Republikanci, donio je jučer zakon koji zabranjuje pobačaj u gotovo svim situacijama, uključujući i slučajeve silovanja ili incesta. Senatori_ce su u omjeru 25-6 glasali za prijedlog zakona kojim bi obavljanje pobačaja u bilo kojoj (...)

 • U Georgiji donesen zakon koji u praksi u potpunosti zabranjuje pobačaj

  U Georgiji donesen zakon koji u praksi u potpunosti zabranjuje pobačaj

  Guverner američke savezne države Georgije Brian Kemp prošli je utorak potpisao zakon koji ozbiljno ograničava dostupnost pobačaja u Georgiji. Radi se o zakonu koji zabranjuje pobačaj nakon što se na ultrazvuku mogu čuti otkucaji srca embrija ("heartbeat bill"), što znači da je pobačaj nakon (...)

 • Razbijen lanac trgovine ženama iz Pakistana u Kinu

  Razbijen lanac trgovine ženama iz Pakistana u Kinu

  Pakistanske vlasti su privele 12 osoba zbog sumnje na prostituciju i trgovinu ženama jer su podvodili mlade žene iz Pakistana u Kinu, kao dio sve većeg problema trgovine ljudima, koji se često temelji na lažnim brakovima. Uhićeno je osam osoba kineske nacionalnosti i četiri pakistanske, (...)

 • Svakoga dana 137 žena diljem svijeta ubije partner ili član obitelji

  Svakoga dana 137 žena diljem svijeta ubije partner ili član obitelji

  Prema podacima UNODC-a (United Nations Office on Drugs and Crime) zaključno s krajem 2018. godine, svakoga dana u prosjeku 137 žena diljem svijeta ubije partner ili član obitelji. Žena će, dakle, najvjerojatnije biti žrtva ubojstva u vlastitom domu. 2017. godine je najmanje polovica od 87 000 (...)

<< < 7 8 9 10 11 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM