Razgovor

 • Zgodne žene spašavaju stvar: 'Cilj nam je probuditi radoznalost'

  Zgodne žene spašavaju stvar: 'Cilj nam je probuditi radoznalost'

  "Za Skribonaute ljeto je uvijek vrijeme za nove kreativne pothvate suradnju s našim dragim partnerima Domom za nezbrinutu djecu Miljenko i Dobrila i Kino klubom Split te za još jednog izdanje festivala Zgodne žene spašavaju stvar. I ove godine, u Splitu, posvetit ćemo četiri dana sjajnim (...)

 • Nedosljedno provođenje mjera Garancije za mlade nanosi veliku štetu mladima

  Nedosljedno provođenje mjera Garancije za mlade nanosi veliku štetu mladima

  Iako se po medijima u posljednje vrijeme dosta pisalo o Hrvatskom zavodu za zapošljavanje , što je posebno bilo potencirano njihovom objavom o obustavi provođenja dijela programa mjera aktivne politike zapošljavanja, informacije su bile prilično nejasne i kontradiktorne.

 • 'Dosta nam je obrane zakona koji mrzimo, prikupljamo potpise za pobačaj na zahtjev'

  'Dosta nam je obrane zakona koji mrzimo, prikupljamo potpise za pobačaj na zahtjev'

  Iako je zakonski minimum 100.000, poljska anti-choice inicijativa uspjela je u tri mjeseca skupiti pola milijuna potpisa potrebnih da bi njihov prijedlog zakona, kojim bi se uvela potpuna zabrana pobačaja, došao do prvog čitanja u parlamentu. 5. srpnja su, šareni, radosni i nasmiješeni, baš (...)

 • 'Kućni rad je zona najnepravičnije raspodjele snaga uopšte'

  'Kućni rad je zona najnepravičnije raspodjele snaga uopšte'

  Facebook stranice koje se bave kritikom patrijarhalnog sustava te reakcijama na Balkanu kad su u pitanju feministička pitanja u zadnje su vrijeme sve popularnije. Nedavno smo objavile intervju s Marinom Veličković koja stoji iza stranice pod nazivom Krajnje Neuračunljive .

 • 'Cijena bivanja ženom uvijek se plaća, posebice ako kao žena težiš slobodi'

  'Cijena bivanja ženom uvijek se plaća, posebice ako kao žena težiš slobodi'

  S-pichka je duet koji čine Milena Tadukhepa i Tsomak Oga , glazbenice, pjesnikinje, aktivistkinje armenskog porijekla. Plivaju u electro-punk glazbenim vodama, a svoju glazbu vole karakterizirati i kao riot glazbu. Borkinje su za ljudska prava, a svoj aktivizam uvijek kombiniraju s (...)

 • Kurikularna reforma je inkluzivan i međupovezani proces

  Kurikularna reforma je inkluzivan i međupovezani proces

  U kaotičnom političkom ozračju, koje vlada u Hrvatskoj već nekoliko mjeseci, zaglavila je i Cjelovita kurikularna reforma , čija je sudbina sve upitnija zbog ultimativnog političkog nemara i nepostojanja konkretne političke volje za konstruktivnim dijalogom.

 • Zoe Gudović: 'Izađi iz komfora, vidi šta se oko tebe dešava!'

  Zoe Gudović: 'Izađi iz komfora, vidi šta se oko tebe dešava!'

  Zoe Gudović upoznala sam jedne jeseni u Ljubljani, ima od toga nekoliko godina. Smrzavale smo se u Metelkovoj u dvorani gdje smo imale radionicu na feminističkom festivalu "Rdeča zora nad Mestom Žensk". Bila je nevjerojatno britka i znala je riječima ubosti baš kako i kad treba.

 • 'Hrvatska u kojoj mi želimo živjeti je antifašistička u svojoj srži'

  'Hrvatska u kojoj mi želimo živjeti je antifašistička u svojoj srži'

  Pod parolom 'Još Hrvatska ni' propala' u subotu se održava 15. Povorka ponosa. Nakon prošlogodišnjeg širenja područja borbe, sluteći kakva nam se vremena spremaju, Zagreb Pride je u svoj fokus stavio antifašizam. Ove godine Organizacijski odbor Povorke ponosa nastavlja lanjskim (...)

 • Iva Tomečić, Crol: Želimo uključivo društvo, zato smo i same takve

  Iva Tomečić, Crol: Želimo uključivo društvo, zato smo i same takve

  Ove subote Crol, nekada forum, a danas i LGBT news portal slavi svoj 17. rođendan, a tim smo povodom razgovarale s Ivom Tomečić , njihovom glavnom urednicom. Crol već nekoliko godina predstavlja ključan izvor informacija za pitanja povezana sa LGBT tematikom, ali i drugih manjinskih (...)

 • 'Naš je cilj osnažiti žene i upoznati ih s pravima u porodu'

  'Naš je cilj osnažiti žene i upoznati ih s pravima u porodu'

  Doula je, kako navodi Hrvatska udruga doula , "educirana i iskusna profesionalka koja pruža kontinuiranu emocionalnu, fizičku i informativnu potporu majci prije, tijekom i netom nakon poroda; ili koja pruža emocionalnu i praktičnu potporu tijekom razdoblja babinja".

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM