Razgovor

 • 'Osmi mart nije simbol estetike i muških pogleda, osmi mart je simbol borbe i otpora'

  'Osmi mart nije simbol estetike i muških pogleda, osmi mart je simbol borbe i otpora'

  U trenutnoj klimi koja vlada u Hrvatskoj, a u kontekstu koje svjedočimo sve većem zamahu i utjecaju fašizma, neokonzervativnih udruga i inicijativa, izostanka reakcije vladajućih na intenzivna kršenja ljudskih prava u pravnim, ekonomskim, rodnim, etničkim i drugim segmentima, više su nego (...)

 • 'Razotkrivanje mekoće je rizik umjetnosti'

  'Razotkrivanje mekoće je rizik umjetnosti'

  Umjetnice Valerija Cerovec i Antonija Bačić u četvrtak, 16. siječnja, otvaraju svoju prvu samostalnu izložbu "Između tijela blago promjenjivo" u galeriji Šira u Zagrebu. Valerija i Antonija završile su studij Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti i od studentskih dana (...)

 • Nedovoljan broj vrtića i jaslica u korelaciji je s nepovoljnim položajem žena na tržištu rada

  Nedovoljan broj vrtića i jaslica u korelaciji je s nepovoljnim položajem žena na tržištu rada

  Docentica na Katedri za socijalnu politiku pri Studijskom centru socijalnog rada na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Ivana Dobrotić za Libelu je govorila o usklađivanju roditeljskih i profesionalnih obaveza, odnosno o utjecaju kakav nedovoljan broj vrtića i jaslica ima na vrstu, ali i (...)

 • Tús Nua: Kroz glazbu težimo uspješnom kanaliziranju dijelova sebe koji žele i trebaju van

  Tús Nua: Kroz glazbu težimo uspješnom kanaliziranju dijelova sebe koji žele i trebaju van

  Novo i svježe, snažno i odvažno, a ipak sanjivo i šećerno. Sinteza žanrova i emocija, instrumentala ispresijecanog vokalima, krug prijatelja i prijateljica, podrška kolega i kolegica. Islandski gejzir i mračna atmosfera već idući trenutak transformira se i uplovljava u note obasjane suncem i (...)

 • Biti pjesnik/inja u bilo kakvom društvu predstavlja težak posao

  Biti pjesnik/inja u bilo kakvom društvu predstavlja težak posao

  U zagrebačkoj Booksi , danas započinje ovogodišnje izdanje 'Revije malih književnosti' posvećeno zemljama Levanta. Booksa će u sklopu ovog događanja od 5. do 10. prosinca ugostiti razne autorice i autore iz Jordana, Libanona, Palestine i Sirije te objaviti antologiju njihovih odabranih (...)

 • Ena Jurov: Nemam plan, samo pank!

  Ena Jurov: Nemam plan, samo pank!

  U svijetu gdje za žensku iskrenost nema mjesta bez predrasuda i kritika, mlada kreativna umjetnica Ena Jurov javlja se kao osvježenje i nada, te nas kroz vlastita iskustva vodi ilustracijama i dizajnom, a pogledajmo što sama misli i ima za reći o inspiraciji, nastanku vlastitih radova i o (...)

 • Podržimo trans osobe u borbi za njihova prava!

  Podržimo trans osobe u borbi za njihova prava!

  Udruga Trans Aid osnovana je 2012. godine s ciljem osnaživanja trans*/Inter* i rodno varijantne zajednice te djelovanja na povećanju vidljivosti i zaštiti prava zajednice. Početkom ovog tjedna lansirali su desetodnevnu online medijsku kampanju "Odučimo transfobiju" u kojoj će kroz kratke (...)

 • Marks21: Priključite se izgradnji levice na Balkanu

  Marks21: Priključite se izgradnji levice na Balkanu

  Marks21 skupina je sastavljane od socijalista/kinja koja kroz svoj rad nastoji klasični marksizam izdignuti iz društvenog pepela prevaziđene teorije te uz implementaciju tradicije internacionalističkog socijalizma, kroz praksu osuvremeniti marksizam kao primjenjivu ideju dvadesetprvog (...)

 • 'Lako je privilegiranima govoriti što bi drugi(e) trebali raditi'

  'Lako je privilegiranima govoriti što bi drugi(e) trebali raditi'

  Prosvjednom akcijom 'Za besplatan i dostupan pobačaj' 28. rujna, u 18 sati na Cvjetnom trgu , Platforma za reproduktivna prava obilježit će Globalni dan akcije za siguran i dostupan pobačaj . U vrijeme pripreme novog zakona o pobačaju koji Hrvatski sabor mora izglasati do jeseni iduće (...)

 • Ljutnja i nemir su dobar prvi korak za izgradnju drugačijeg društva

  Ljutnja i nemir su dobar prvi korak za izgradnju drugačijeg društva

  Mirovni studiji su obrazovno-aktivistički program koji potiče angažman za nenasilnu društvenu promjenu. Njihovo obrazovno, istraživačko, političko i aktivističko djelovanje ove godine slavi jubilarnih, 20 godina. Tim smo povodom razgovarale s Ivom Zenzerović i Jasnom Račić iz Centra za (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM