Sa stavom

 • Romantično je političko

  Romantično je političko

  Predstavljamo tekst Coral Herrera Gómez , spisateljice i istraživačice, blogerke, feministkinje, autorice nekoliko knjiga, kao i niza predavanja na svom YouTube kanalu . Koordinatorica je 'L aboratorija ljubavi', feminističke društvene mreže, zajednice žena iz različitih (...)

 • Možemo se nadati snažnom glasu žena u Saboru, ali i napadima s desnice

  Možemo se nadati snažnom glasu žena u Saboru, ali i napadima s desnice

  Nakon kampanje koju je obilježilo propitivanje ženskog prava na izbor te kolektivno pokazivanje srednjeg prsta Miroslavu Škori, u 10. saziv Hrvatskog sabora izabrane su 34 žene odnosno žene čine 22,51% ukupnog broja izabranih zastupnika/ca. To je određen napredak u odnosu na prethodni 9. saziv (...)

 • Možemo!: Zašto je glas za zeleno-lijevu koaliciju glas za ljudska prava i društvenu jednakost

  Možemo!: Zašto je glas za zeleno-lijevu koaliciju glas za ljudska prava i društvenu jednakost

  U već stalnoj stranačkoj ponudi u kojoj se tek povremeno izmjenjuje postava ovisno o korupcijskim skandalima i inim unutarstranačkim konfliktima, te pojavom poneke one-man-show stranačke opcije, na hrvatskoj političkoj sceni već duže vrijeme činilo se kao da nekih pravih opcija zapravo i (...)

 • Što feministkinje zahtijevaju od novog parlamenta i vlasti

  Što feministkinje zahtijevaju od novog parlamenta i vlasti

  Uoči nadolazećih parlamentarnih izbora, koji se održavaju u vrlo turbulentnim vremenima, razgovarale smo s nekoliko feministkinja iz različitih sfera života i pitale ih što očekuju od samih izbora, ali i što zahtijevaju od nove vlasti i premijera.

 • Serijal 'Hillary' potvrđuje: feminizam je za Trumpa bauk, za Clinton rudnik

  Serijal 'Hillary' potvrđuje: feminizam je za Trumpa bauk, za Clinton rudnik

  U jednom od dosadnijih perioda samoizolacije pogledala sam "Hillary" – serijal od četiri epizode koji prati životni put Hillary Clinton od odrastanja u Illinoisu do poraza na predsjedničkim izborima u SAD-u 2016. godine. Nagrađivana američka redateljica Nanette Burstein , koja je do (...)

 • Je li Andrej Plenković u pravu: Žene ne mogu pobijediti u Hrvatskoj?

  Je li Andrej Plenković u pravu: Žene ne mogu pobijediti u Hrvatskoj?

  Državno izborno povjerenstvo objavilo je pravovaljane liste za izbor zastupnika/ca u Hrvatski sabor. Ukupno su političke stranke i nezavisne liste kandidirale 1.120 odnosno 41,96% žena pri čemu možemo napomenuti da su političke stranke kandidirale nešto više mladih žena nego mladih muškaraca (...)

 • Sex Education: Netflixova serija savršeno poentira potrebu za ženskom solidarnošću

  Sex Education: Netflixova serija savršeno poentira potrebu za ženskom solidarnošću

  Serija Sex Education osim što pogađa srž svevremenski važne teme; tinejdžerskog prvog susreta sa seksualnosti, potiče promišljanje o brojnim tabuima. [1] Mladi junaci serije su promišljeno okaraterizirani predstavnici skupina koje se bore protiv stereotipa i nejednakosti; primjerice djeca (...)

 • O lošim kćerima: zašto je udaljavanje od obitelji rodno pitanje

  O lošim kćerima: zašto je udaljavanje od obitelji rodno pitanje

  Prekidi nisu jednostavni. Svojevrstan je to poraz, morati priznati da je odnos našim snagama nepopravljiv i da bi za obje strane psihološki zdravije bilo prekinuti ga – unatoč uloženom vremenu, trudu, emocionalnim resursima i mišljenjima okoline.

 • Apsolutno osuđujemo svaki oblik nasilja i pozivamo na najstrože kazne za nasilnike

  Apsolutno osuđujemo svaki oblik nasilja i pozivamo na najstrože kazne za nasilnike

  Točno je, kako su neki rubni portali objavili ranije danas, da je Tomislav Mikulin , dojučerašnji član SDP-a uhićen zbog nasilja prema Domagoju Hajdukoviću , saborskom zastupniku SDP-a surađivao s portalom Libela kao jedan od stotina volontera i volonterki kojima je Libela.org (...)

 • (Neoliberalno) obrazovanje na engleski način

  (Neoliberalno) obrazovanje na engleski način

  U Ujedinjenom Kraljevstvu 39,369 osoba je do sada umrlo od COVID-19 virusa . Vlada predvođena Boris Johnsonom prozivana za kasno reagiranje, naime pokušala je uspostaviti "imunitet krda" što je neslavno propalo pa je i lockdown nastupio puno kasnije od ostalih zemalja.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM