Sa stavom

 • Važnost marksističko-feminističkog promišljanja socijalne reprodukcije ili ništa bez roda i rada

  Važnost marksističko-feminističkog promišljanja socijalne reprodukcije ili ništa bez roda i rada

  U knjizi " Sablasti tranzicije. Socijalna historija kapitalizma [1] " Ankica Čakardić se posvetila kompleksnom istraživanju definicije kapitalizma i njegovog nastanka, služeći se metodom socijalne filozofije, društvene teorije i povijesti.

 • Kako smo živjele i preživjele

  Kako smo živjele i preživjele

  Ovo je posljednji u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od (...)

 • Zadnju riječ imaju radnice

  Zadnju riječ imaju radnice

  Ovo je peti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od Drugog (...)

 • Unbelievable - potpuno drugačija vrsta drame o seksualnom napadu

  Unbelievable - potpuno drugačija vrsta drame o seksualnom napadu

  Da je Netflix još jednom nadmašio očekivanja publike potvrđuje i serija Unbelievable iz 2019. godine u čijem je fokusu istraga dviju ženskih inspektorica, istraga serije seksualnih napada u više Američkih saveznih država. Serija je napravljena prema članku iz 2015. godine, dobitniku (...)

 • 'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  'Vrimena se minjaju' i u hrvatskom marketingu

  U posljednjoj ilustraciji objavljenoj danas na društvenim mrežama , kojom se opraštaju od ljeta s promjenom vremena , kampanja "Boli me Pipi" napravila je veliki korak za hrvatski marketnig prikazavši g ej par na plaži uz poruku: vremena se mijenjaju.

 • Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Dosjei Adria: Potrošili krivi ljudi

  Ovo je četvrti u seriji od šest tekstova 'Adrio bella' , o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada (...)

 • Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Bolji od Popaja, jači nego Chuck Norris

  Ovo je treći seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od Drugog (...)

 • Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Nije kriva radnica, što je riba smrdljiva

  Ovo je drugi u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria. Prvi tekst, pod nazivom 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a', koji nudi pregled razvoja zadarske industrije i Zadra kao grada od (...)

 • Ne to nije kompliment, to je seksualno uznemiravanje!

  Ne to nije kompliment, to je seksualno uznemiravanje!

  Iako inače nemam običaj na Internetu javno dijeliti osobna iskustva, kada se jučer Twitterom na inicijativu aktivistkinje Marinelle Matejčić počeo širiti hashtag #ženeujavnomprostoru pod kojim žene dijele vlastita iskustva seksualnog uznemiravanja, nisam mogla odoljeti da ne podijelim (...)

 • 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  Toplo je ljeto, dani su dugi. Tek se uspostavila avionska linija Pariz-Zadar. Konobar u hotelu Slavija, Ivan Rančić, pronašao je i Talijanu Francescu Ferrandiniju vratio 60.000 dinara. Tvornica Bagat pustila je u dućane "superautomatik" šivaći stroj Bagat 555. Moderna galerija domaćin je (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM