Sa stavom

 • Zašto sam odlučila reći "Zbogom" Hrvatskoj?

  Zašto sam odlučila reći "Zbogom" Hrvatskoj?

  "Imam 27 godina, po struci sam profesorica hrvatskog jezika i književnosti odnosno, po novom, magistra edukacije istog predmeta. Aktivno govorim, pišem i razgovaram već dvanaest godina na engleskom, njemačkom i slovenskom jeziku, a nedavno sam počela učiti ruski i talijanski.

 • Pravo na neopredijeljenost i izbornu apstinenciju

  Pravo na neopredijeljenost i izbornu apstinenciju

  Doživjevši napade u žučnim debatama oko poimanja tzv građanske dužnosti osjetila sam potrebu stati u obranu opcije izborna apstinencija . Vrhunac alergije na neizlaženje na referendum predstavlja stav osobe koja bi zabranila opciju neizlaska na izbore općenito.

 • Tri žene, tri odluke

  Tri žene, tri odluke

  Pred nama je nedjeljni referendum na kojem hrvatski građani i građanke odlučuju hoće li Republika Hrvatska postati članicom Europske unije. Svatko će u nedjelju imati tri izbora. Ne izaći na referendum jer je sve ionako već odlučeno kao što tvrdi Lea, ili izaći i glasovati za kao Tajana ili glasovati protiv kao Marinella. Zašto su donijele takve odluke pročitajte u nastavku.

 • O poduzetnicima i radnicima

  O poduzetnicima i radnicima

  Zadnjih dana kao virusi su se društvenim mrežama proširila dva brutalno iskrena, ali i krajnje nekorektna teksta o poduzetničkim mukama i tegobama . Jednog je napisao mađarski poduzetnik Jakob Andor , a drugog (...)

 • Hoće li Bakugan i Winxica ikada poželjeti imati djecu?

  Hoće li Bakugan i Winxica ikada poželjeti imati djecu?

  Američki psiholozi još su prije pedesetak godina ustanovili su da učenje pojedinca ne proizlazi isključivo iz njegovih nesvjesnih unutrašnjih nagona, već da je rezultat njegova promatranja i oponašanja okoline te potpore koju pojedinac dobiva za naučeno.

 • HRVATICAMA DOŠLA POSLOVNA PONUDA IZ NJEMAČKE!

  HRVATICAMA DOŠLA POSLOVNA PONUDA IZ NJEMAČKE!

  MARIJA SABOLIĆ HRVATICAMA DOŠLA POSLOVNA PONUDA IZ NJEMAČKE! Takav je podnaslov trebao stajati u članku Jutarnjeg lista, objavljenog u ponedjeljak, 02. siječnja (http://www.jutarnji.hr/prostitutka--nakon-odmora-dobrovoljno-se-vracam-u-dierdorf--tamo-je-hran (...)

 • Ismijavanje diskriminacije

  Ismijavanje diskriminacije

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova uoči novogodišnjih je tuluma upozorila na učestale diskriminatorne ponude hrvatskih ugostitelja. S jedne strane ugostitelji nudeći jeftinije aranžmane za žene narušavaju načelo jednakog pristupa robama i uslugama te diskriminiraju muškarce (...)

 • Sex & Grad kolumne? Budite realni

  Sex & Grad kolumne? Budite realni

  Još dok sam bila u srednjoj školi obožavala sam čitati Cosmopolitan i gledati Sex & Grad . Ne zbog toga što sam ikada mislila da zaista postoje takve priče u stvarnom životu, nego zato što je to bio bijeg od stvarnosti barem na pola sata.

 • Izbori propuštenih šansi

  Izbori propuštenih šansi

  Netom po završetku izbora, analize njihovih ishoda najčešće se svode na detektiranje izbornih pobjednika i gubitnika. U tom kontekstu, gledajući iz perspektive ostvarivanja rodne ravnopravnosti i poštivanja zakonskih propisa, ne može se pobjeći od zaključka da je ideja ravnopravn(ij)e (...)

 • Neprimjerenost odlikovanja

  Neprimjerenost odlikovanja

  Priča o inicijativi za utemeljenje odlikovanja "junakinja Domovinskog rata" , čini se, kreće na predstavljanju jedne knjige. Riječ je o knjizi "Sunčica" autorice Marije Slišković , u kojoj su iznesena svjedočanstva 14 žena, žrtava ratnog silovanja.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM