Sa stavom

 • Pravo na silovanje

  Povuci-potegni oko novoga afganistanskog zakona o obitelji samo se na prvi pogled tiče 'tamo nekih', da ne reknemo: divljaka. Reklo bi se da se sve svodi na odnos snaga: da Kharzai prihvaća zakon koji dopušta silovanje u braku zato da bi osigurao većinu na skorim demokratskim izborima, ali (...)

 • Zbog ljubavi prema HDZ-u provela 5 godina u psihijatrijskoj ustanovi!

  Zbog ljubavi prema HDZ-u provela 5 godina u psihijatrijskoj ustanovi!

  Ana je bila sasvim obična šesnaestogodišnjakinja u primorskom gradu poznatom po luci i rokenrolu. Išla je u srednju umjetničku školu, družila se, izlazila vani... Osim školskih obaveza, Ana je imala i jedan hobi, strast štoviše.

 • Mala škola seksizma

  Piše Tajana Broz U subotnjem Novom listu Tihomir Ponoš posvetio je kolumnu navodnoj novoj svetoj kravi hrvatske politike, a to je prema njemu ravnopravnost spolova. Toj novoj svetoj kravi pripisao je oštar napad na slobodu izražavanja i slobodu mišljenja te je predstavio kao (...)

 • Postosmomartovska depresija

  U zadnja dva tjedna bilo je na desetke različitih događanja uoči Dana žena, od okruglih stolova, tribina, radio i tv emisija, konferencija za medije, do filmskih festivala posvećenih ženama, i prosvjednih povorki. I dok se na tim događajima govorilo o položaju žena u politici, ili na tržištu (...)

 • Tramvaj zvan sekularizam

  Prenosimo uvodnik s portala H-alter.org Korizmeno vrijeme kao apstinencijsko razdoblje uvijek donese različite vidove ljudskog odricanja. Ovogodišnji pobjednik je "Koalicija za sekularizam" koja se, hrabro i bez ustezanja, odrekla i samog Boga.

 • Zgrožena, zgađena i oduševljena

  Kako smo mi novinari uglavnom kritički nastrojeni u želji da budemo maksimalno objektivni i neovisni, osim naravno onih koji su ovisni i nisu objektivni, kad vam novinar/ka kaže da je zgrožen, zgađen i oduševljen znači da ste pogodili G točku.

 • Stampedo na umjetnu oplodnju

  Piše: Romana Dugandžija, novinarka poslovnih novina Business.hr U ovoj zemlji svi bi nešto stalno branili. Iskreno, ja bih s ovakvim delegatima najradije zabranila demokraciju da opet ne bismo slučajno izabrali istu garnituru.

 • Kako to izgleda kad HTV radi emisiju o rodnoj ravnopravnosti

  Dijana Čuljak Šelebaj uređivala je i vodila sinoćnje "Otvoreno" koje se, vjerovatno prigodom nadolazećeg 8. marta, bavilo ženama u politici. Iako je "Otvoreno" poznato po svom konceptu pro i contra , ovaj puta Čuljak Šelebaj je u studio dovela 8 istaknutih žena - političarki, (...)

 • Maloljetničke trudnoće

  Večernji list donio je proteklog vikenda priču o maloljetničkim trudnoćama u Virovitici. Pritom su priču obojali u blago ružičasto ne pitavši se koji su uzroci maloljetničkim trudnoćama, kakve će ona ostaviti posljedice na živote tih djevojaka te koliko društvo svojim žmirenjem pred (...)

 • Koga briga za 38 000 ženskih radnih mjesta?

  Muškarcima i ženama u Hrvatskoj ravnopravnost jamči Ustav. Bilo kakva diskriminacija strogo je zabranjena. Ipak, ustavom je kao strateški bitna djelatnost istaknuta brodogradnja a nije, recimo, tekstilna industrija. Navodim to zato što je u brodogradnji zaposleno oko 11 tisuća radnika a u (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM