Sa stavom

 • U volontiranju je ljepota

  U volontiranju je ljepota

  Šetajući Dolcem, prijatelj s joge koji obožava tržnice, vrlo jednostavno dočarao mi je svoju strast prema lutanju štandovima tražeći savršeni patliđan: "To ti je kao joga, u početku ti nije jasno gdje si došao i zašto, onda se čudiš, gledaš što drugi rade, oponašaš ih i na kraju počneš uživati (...)

 • Politički govor: emotivnost vs. agresivnost

  Politički govor: emotivnost vs. agresivnost

  Koncept vezivanja žena uz privatnost, a muškaraca uz javnost, problem je koji ima dugu tradiciju, a koji ukazuje na to kako je zadaća žena bila da budu majke i supruge, dok su muškarci bili ti koji su obitelj predstavljali u ekonomskoj i političkoj sferi.

 • Krovopokrivačica? Zidarica? Soboslikarica? Zašto ne!

  Krovopokrivačica? Zidarica? Soboslikarica? Zašto ne!

  Tom se devizom vode u New Yorku, gdje već tridesetak godina postoji program koji potiče zapošljavanje žena u tradicionalno muškim zanimanjima - u građevinarstvu, komunalijama, prijevozu. Politika je NEW-a – Nontraditional Employment for Women – da kroz inovativne programe (...)

 • Mitovi liberalne ideologije

  Mitovi liberalne ideologije

  Poveći je broj medija proteklih tjedana prenio izvatke istraživanja dr. Catherine Hakim znanstvenice s London School of Economics (LSE) , pod nazivom "Mitovi feminizma i magični lijek" . Spominjanje LSE u svim člancima doprinijelo je vjerodostojnosti istraživanja u (...)

 • Bio jednom jedan masakr

  Bio jednom jedan masakr

  Ako kod malog djeteta uočite ove simptome: panični strah, plakanje usred noći, noćne more, neobjašnjiv zazor od starijih žena, pasa vučjaka i mračnih prostora – velike su šanse da je djetetu netko pripovijedao koju od klasičnih bajki.

 • Denisa Latina nek je stid i sramota

  Denisa Latina nek je stid i sramota

  Latinica na temu "Gdje je nestala ženstvenost?" izazvala je salvu komentara uključivo i onaj već objavljen na Libeli . Ovdje donosimo još jedan komentar, a preporučamo vam i tekstove Gabrijele Ivanov na voxfeminae.net , Vesne Kesić na kulturpunkt.hr , Đurđe Knežević na (...)

 • WikiLeaks: Junaštvo i kazna

  WikiLeaks: Junaštvo i kazna

  Prije neg o sam sjela da napišem ovaj tekst, pogledala sam film V for Vendetta i moram priznati da sam plakala. U mojoj bi verziji filma V, doduše, bila žena, ali bi Evey ( Natalie Portman ) zadržala odgovornost da spusti polugu i raznese simbol tiranije, zgradu britanskog (...)

 • Glamour i oko njega

  Glamour i oko njega

  Glamour je američki časopis o stilu i trendovima od ljepote do politike kako sami kažu. I svaki mjesec ih čita više od 12 milijuna ljudi, a usput su skupili preko 170 raznih novinarskih nagrada. Prosječna dob čitateljica (i nešto čitatelja) je 35 godina.

 • Žena koja cucla krastavac

  Žena koja cucla krastavac

  Žena leži na podu! Okružena je krastavcima? Jedan spaja njenu ruku i usta?! I to bi trebalo biti provokativno? Lascivno? Ili možda prodati odjeću koju ta žena nosi? Dragi moji reklamni stručnjaci - jednostavno je glupo. I neukusno! Svatko tko se vozi zagrebačkim ulicama sigurno je gore (...)

 • Šeherezada nudi rigidnu patrijarhalnu ideologiju

  Šeherezada nudi rigidnu patrijarhalnu ideologiju

  Nedavno sam otkazao večernji izlazak kako bih mogao ostati doma, zavaljen na kauču, na mom prvom "blind dateu" (ili sudaru naslijepo) sa "Šeherezadom" za koju sam čuo, od kolegica na poslu, da posjeduje hipnotičku moć zahvaljujući kojoj ću pasti u televizijski trans iz kojeg neću izići valjda sve (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM