Sa stavom

 • Moje tijelo, moja trauma, moj izbor

  Moje tijelo, moja trauma, moj izbor

  Pokušala sam se zabaviti plesajući na generičku glazbu koja je dopirala iz zvučnika s rum colom u ruci. Prijatelji i ja smo odlučili otići u novi klub, no ja sam se već osjećala nelagodno s činjenicom koliko je muškaraca pokušalo ugurati svoj jezik u moja usta iako nisam iskazivala nikakav (...)

 • Iznevjerene žene 2019. godine

  Iznevjerene žene 2019. godine

  Od početka ove godine hrvatsko društvo i hrvatsko pravosuđe iznevjerilo je još nekoliko žena. Za početak, u nedjelju je najavljeno puštanje Darka Kovačevića – Daruvarca . Unatoč nepravomoćnoj presudi od pet godina zatvora, Daruvarac ima pravo na slobodu zbog toga što zakon 'vrlo (...)

 • Hala Alyan: Medeni mjesec

  Hala Alyan: Medeni mjesec

  Nakon poezije Jehan Bseiso , Ghayatha Almadhouna i Dunye Mikhail , na Libeli smo predstavile još jednu pjesnikinju (porijeklom iz) arapskog svijeta, Halu Alyan . Alyan je američko-palestinska pjesnikinja, koja je većinu života provela u (...)

 • Alarmantno je da zaposlene majke žive 40% stresnije od svih ostalih

  Alarmantno je da zaposlene majke žive 40% stresnije od svih ostalih

  Zaposlene majke , dopustite mi da vam kažem nešto što već znate i osjećate se nemoćne to promijeniti, bez obzira na to koliko vam mumsplainerice govore da sve to samo ovisi o vašem stanju uma: pod stresom ste. Osamnaest posto više pod stresom od drugih ljudi.

 • Dragi muškarci, jednakost nije diskriminacija

  Dragi muškarci, jednakost nije diskriminacija

  Od Njemačke do Indije, ovi se aktivisti bore protiv 'toksičnog maskuliniteta' kako bi uključili muškarce u borbu za rodnu jednakost. Muškarci u Europi moraju se oduprijeti tvrdnjama da su rodno nasilje prema ženama u Europu "donijeli" imigranti, kaže Robert Franken , suosnivač mreže (...)

 • Je li svijet zaboravio na žrtve ISIS-ovog seksualnog ropstva?

  Je li svijet zaboravio na žrtve ISIS-ovog seksualnog ropstva?

  Jezidkinjama tragedija nije strana. Povijest jezidskog naroda u Iraku puna je primjera progona od strane tiranskih carstava, režima i skupina. Svaki od njih nastojao je uništiti identitet te male bliskoistične zajednice. Sami Jezidi/kinje te pokušaje nazivaju 'firmanima' (prvobitno značenje te (...)

 • O muškosti: Što je to spopalo Plenkovića?

  O muškosti: Što je to spopalo Plenkovića?

  Kad mađarskog diktatora Orbana opozicija i drugi bukači (kako bi ih vjerojatno nazvao da je iz našeg podneblja) provociraju vikanjem ili satiričnim dosjetkama, dotični se samo – smije. Gledajući ga takvog, smirenog i pomalo zabavljenog, čovjek bi pomislio da mu fale jedino kokice u (...)

 • O anarho-primitivizmu

  O anarho-primitivizmu

  "Sve smo više uronjeni u postmoderni ethos vanjskog izgleda, slika i privida. Svi možemo osjetiti ništavilo, prazninu ispod površine svakodnevnih rutina i mehanizama zaštite." John Zerzan, Elements of Refusal 1 Anarho-primitivizam obuhvaća najpotpuniju kritiku današnjeg (...)

 • Moja majka nije poput mene

  Moja majka nije poput mene

  "Kad padne Badnja noć, kad skupimo se svi, mali i veliki, kompletna family", čuje se iz dnevnog boravka dok mama kiti bor. Kiti ga novim i starim kuglicama, kaže da su te stare iz devedesetih i dalje kvalitetnije od ovih 'naših' novih. Zazvoni joj mobitel i prestane ukrašavati bor.

 • Zaštita žena i manjina na hrvatski način

  Zaštita žena i manjina na hrvatski način

  Kao i na kraju svake godine, i ove vam godine donosimo mali pregled najznačajnih događanja kroz godinu, borba koje smo vodili/e i koje još uvijek vodimo. Ove smo se godine odlučile osvrnuti na događanja u našoj zemlji i načine na koje su žene i manjinske skupine u društvu, ušutkivane/i, (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM