Sa stavom

 • Neprofitni mediji su važni - piši ministrici!

  Neprofitni mediji su važni - piši ministrici!

  Vijeće Europe prepoznaje vrijednost medija zajednice kao izvora lokalnog sadržaja, kulturne i jezične raznolikosti, medijskog pluralizma, socijalnog uključivanja i interkulturalnog dijaloga. Sve je veće priznavanje njihovog značaja i potrebe za financijskom potporom, što se ističe i u (...)

 • U medijskoj želji za skandalima gube se zločini crkve

  U medijskoj želji za skandalima gube se zločini crkve

  Komentar članice uredništva Libele Katatrine Pavičić-Ivelja, originalno objavljen na portalu Radio Slobodna Evropa , prenosimo u cijelosti. Iako se na prvi pogled možda i može činiti da se u nedavnom Jezerinčevom slučaju radi o nepromišljenoj, u afektu izrečenoj izjavi s obzirom na (...)

 • Medijska fascinacija 'džihadističkim mladenkama' kao šamar feminističkoj borbi protiv ISIS-a

  Medijska fascinacija 'džihadističkim mladenkama' kao šamar feminističkoj borbi protiv ISIS-a

  Dok se u Al-Baghouzu, omanjem mjestašcu na jugoistoku sjeverno-sirijskog teritorija, vode posljednje bitke protiv teritorijalno već gotovo izbrisane Islamske države – čijim je borcima trenutno preostalo područje od tek 700-tinjak četvornih metara – svjetske medije, umjesto priča o (...)

 • Noćni marš za 8. mart: Glasne i borbene

  Noćni marš za 8. mart: Glasne i borbene

  Feministički kolektiv fAKTIV poziva vas na četvrti Noćni marš za 8. mart u Zagrebu. Okupljanje počinje u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, odakle se maršira do Zrinjevca. Poziv prenosimo u cijelosti. 8. mart naš je dan - dan kada izlazimo na ulice, dan kada slavimo svaku borbu, svaki (...)

 • Nisam 'sretnica' zato što moj suprug kuha i posprema

  Nisam 'sretnica' zato što moj suprug kuha i posprema

  Prošlo je sedam poslijepodne u trenutku kad se suprug vratio s posla. Put kući odužio mu se odlaskom u trgovinu po dnevne potrepštine: mlijeko, jaja i higijenske uloške. Smještena na lopti za vježbanje usred dnevnog boravka, slažući tople ručnike iz sušilice, moj pozdrav dobrodošlice popraćen je (...)

 • Moje tijelo, moja trauma, moj izbor

  Moje tijelo, moja trauma, moj izbor

  Pokušala sam se zabaviti plesajući na generičku glazbu koja je dopirala iz zvučnika s rum colom u ruci. Prijatelji i ja smo odlučili otići u novi klub, no ja sam se već osjećala nelagodno s činjenicom koliko je muškaraca pokušalo ugurati svoj jezik u moja usta iako nisam iskazivala nikakav (...)

 • Iznevjerene žene 2019. godine

  Iznevjerene žene 2019. godine

  Od početka ove godine hrvatsko društvo i hrvatsko pravosuđe iznevjerilo je još nekoliko žena. Za početak, u nedjelju je najavljeno puštanje Darka Kovačevića – Daruvarca . Unatoč nepravomoćnoj presudi od pet godina zatvora, Daruvarac ima pravo na slobodu zbog toga što zakon 'vrlo (...)

 • Hala Alyan: Medeni mjesec

  Hala Alyan: Medeni mjesec

  Nakon poezije Jehan Bseiso , Ghayatha Almadhouna i Dunye Mikhail , na Libeli smo predstavile još jednu pjesnikinju (porijeklom iz) arapskog svijeta, Halu Alyan . Alyan je američko-palestinska pjesnikinja, koja je većinu života provela u (...)

 • Alarmantno je da zaposlene majke žive 40% stresnije od svih ostalih

  Alarmantno je da zaposlene majke žive 40% stresnije od svih ostalih

  Zaposlene majke , dopustite mi da vam kažem nešto što već znate i osjećate se nemoćne to promijeniti, bez obzira na to koliko vam mumsplainerice govore da sve to samo ovisi o vašem stanju uma: pod stresom ste. Osamnaest posto više pod stresom od drugih ljudi.

 • Dragi muškarci, jednakost nije diskriminacija

  Dragi muškarci, jednakost nije diskriminacija

  Od Njemačke do Indije, ovi se aktivisti bore protiv 'toksičnog maskuliniteta' kako bi uključili muškarce u borbu za rodnu jednakost. Muškarci u Europi moraju se oduprijeti tvrdnjama da su rodno nasilje prema ženama u Europu "donijeli" imigranti, kaže Robert Franken , suosnivač mreže (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM