Stup srama

“Nas pet ima 18 djece. To je 3.6 djeteta u prosjeku. Prosjek nam dižu ova dvojica koji imaju po pet djece. To je poruka koju smo željeli poslati kao moderni HDZ, da se mi držimo svoje tradicije i svojih kršćanskih vrijednosti. Samo ovaj ima pet sinova, ovi pet kćeri pa nisu stali i ne smiju stati, ovi moraju dobiti kćer, a ovi sina. To sve govorim radi mlade kolegice Nikoline koju sam cijelo vrijeme u saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat sabora ne dolazi besplatno”

Ante Sanader, politički tajnik HDZ-a, 03. travanj 2024. (izvor: index.hr)

“Domovinski pokret će se pritom fokusirati na teme demografske obnove, revitalizacije gospodarstva odnosno popravljanja društvenog standarda, osiguranja granica i zaustavljanja ilegalnih migranata, kao i “suludih politika rodne ideologije koja pokušava sve nas uvjeriti da ne postoji muško i žensko, nego nekakvih 88 vrsta i podvrsta i da sve to treba jednako uvažavati”

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, 02. travnja 2024. (izvor: index.hr)

“Ni ne moram ni pričati o ženama koje rade od sebe idole. Neću reć’ da je žena ružna, nema ružnih žena, ali ima manje lijepih. Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Radiš od sebe idola, a ja bih na kraju dodao radiš od sebe cirkus, sestra draga. Jer kad se umiješ, ostavit će te svatko…”

Fra Stjepan Brčina, objavljeno 21. ožujka 2024. (izvor: vecernji.hr)

“Vaša mokra predsjednica se grlila s Putinom četiri godine nakon ruske aneksije Krima.”

Nino Raspudić, saborski zastupnik, 20. ožujka 2024. ( Izvor: nacional.hr)

“Ona vaša dežurna kreštavica je rekla da je HDZ stožerna stranka. Nije, što je onda s Domovinskim pokretom oni su stažisti ili SDP?”

Zoran Milanović, predsjednik RH, o Ivani Petrović 19. ožujka 2024. ( Izvor: dnevnik.hr)

“Neki dan se javila gospođa Omejec. Ta osoba ima obraza… Ima, naravno da ga ima. Radi nje je mijenjan… Ona je bila prijateljica, više nego prijateljica jednog političkog lidera. Radi nje je 1999. godine mijenjan zakon. I broj godina iskustva jer ona je iz onog programa s faksa u Ustavni sud. Broj godina iskustva je smanjen za tri godine da bi ta potpuno neiskusna, politička priležnica… Politička priležnica postala sutkinja Ustavnog suda. Ta se sad javlja.”

Zoran Milanović, predsjednik RH, o Jasni Omejec 19. ožujka 2024. ( Izvor: VIDEO Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)